Gerben Thijssen na tweede plaats in Vuelta: “Een jaar geleden kon ik niet eens stappen”

Gerben Thijssen na tweede plaats in Vuelta: “Een jaar geleden kon ik niet eens stappen”

Thijssen (links) werd knap tweede Foto: AFP

Door al de heisa na de declassering van Sam Bennett werd de tweede plaats van Gerben Thijssen (22) in de negende rit van de Vuelta wat over het hoofd gezien. Best knap van de jonge Limburger van Lotto Soudal, vorige vrijdag werd hij al eens vijfde. “Ik was er dichtbij, maar laat ons eerlijk zijn: normaal ben ik derde. Al vind ik dat Bennett terecht uit de uitslag is geschrapt. Ik ben enorm tevreden met mijn prestatie, zeker als je weet van waar ik kom. Nog geen jaar geleden kon ik niet stappen.”

LEES OOK. Ackermannn pakt zege door declassering Sam Bennett na dubbele duw, twee jonge Belgen in top vijf

Thijssen verwijst naar zijn zware val vorig jaar in de Zesdaagse van Gent, waarbij hij onder meer drie hersenbloedingen opliep. Zijn wielercarrière leek voorbij, maar na een lange revalidatie staat hij er weer. En hoe. Eerder werd hij al tweede in de Heistse Pijl en de Gooikse Pijl en nu doet hij mee voor de zege in de massasprints in zijn eerste grote ronde. “Ongelooflijk hé. En ik voel dat ik die toppers kan kloppen. Ik mis nog een beetje de ervaring en heb ook meer afgezien in de bergen dan die ervaren mannen. Maar dit is hoopvol voor de toekomst. Ik voel ook veel vertrouwen binnen de ploeg. Als een kopman als Tim Wellens in de slotkilometers voor jou op kop begint te rijden, dan krijg je vleugels.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.