“Sensibilisering kan repressief optreden in verband met coronaregels voorkomen”

Aan scholen geldt mondmaskerplicht. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Schilde

Laurenz Van Ginneken (Open Vld) is geschokt over de weigering van een vrouw aan de schoolpoort van basisschool Wonderwijzer om haar mondmasker te dragen. Ze werd door de lokale politie afgevoerd. De avond ervoor had hij nog gewaarschuwd voor dit soort taferelen.  

“De afgelopen weken krijg ik steeds meer meldingen en klachten van situaties aan schoolomgevingen betreffende social distancing en de mondmaskerplicht. Verschillende ouders bleven napraten, maar zonder de sociale afstandsmaatregelen en mondmaskerplicht te respecteren. Ook bij adolescenten zien we soms problemen net voor en na de schooluren. Sommigen hokken samen aan bushaltes, bankjes en pleintjes, in groepen groter dan vier personen, zonder afstand en/of mondmaskers. De voorbeelden zijn helaas legio,” aldus Van Ginneken.

Het liberale gemeenteraadslid roept iedereen op om de maatregelen te volgen, maar vindt ook dat de gemeente wat actiever mag optreden. “Maak communicatie voor en door jongeren in onze gemeente, maar ook communicatie voor de ouders. Zorg voor herkenbare gezichten, vraag hiervoor hulp aan de jeugd- cultuur- en sportverenigingen, maar ook aan de scholen en ouderverenigingen. Dat vergroot het samenhorigheidsgevoel en de draagkracht van de maatregelen. Onze gemeente moet meer sensibiliseren om repressieve maatregelen te voorkomen”, is Van Ginneken kritisch voor het schepencollege waarin zijn partij zelf mee de dienst uitmaakt. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus