Otegem Cross gaat niet door: “Organiseren zonder publiek zou onze toekomst hypothekeren”

Otegem Cross gaat niet door: “Organiseren zonder publiek zou onze toekomst hypothekeren”

Vorig jaar won Mathieu van der Poel in Otegem. Foto: BELGA

De cyclocross van Otegem, die normaal op 11 januari zou gereden worden, gaat niet door. “We zouden de veiligheid van onze medewerkers niet kunnen garanderen”, klinkt het bij de organisatie. “Daarnaast genereert een cross zonder publiek weinig tot geen inkomsten.”

“Het houdt een besmettingsrisico in om sponsors fysiek te bezoeken. Een parcours opbouwen met beperkte bubbels is uiteraard niet mogelijk. Kortom we willen het niet gedroomd hebben dat er iemand besmet zou geraken tijdens de voorbereidingen van Otegem Cross”, laat de organisatie weten in een persbericht.

Naast de veiligheid speelt ook het financiële plaatje een rol in de beslissing. “Het is zo dat een cross organiseren zonder publiek weinig tot geen inkomsten genereert. Het zou een hypotheek leggen op de toekomst van Otegem Cross en dat willen we niet. We hopen dat de renners en rensters hiervoor begrip kunnen opbrengen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.