KOERSNIEUWS. Simon Geschke trekt naar Cofidis, drie Superprestige-crossen krijgen nieuwe datum

KOERSNIEUWS. Simon Geschke trekt naar Cofidis, drie Superprestige-crossen krijgen nieuwe datum

Foto: BELGA

Blessures, transfers, nieuwe contracten. Het belangrijkste koersnieuws leest u hier, gebundeld in een handig overzicht.

Laatste update: 12u44

Simon Geschke trekt naar Cofidis

Simon Geschke heeft een nieuwe ploeg. De 34-jarige Duitser, wiens contract bij CCC afliep, tekende een contract bij het Franse Cofidis. “Ik kijk ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen”, zegt Geschke. “Met Guillaume Martin beschikt Cofidis over een erg goeie renner, ik hoop hem te kunnen helpen.” (hc)

Wanty Gobert stelt Aike Visbeek aan als performance manager

De Nederlander Aike Visbeek gaat aan de slag als performance manager bij Circus-Wanty Gobert. Visbeek werkte tussen 2013 en 2019 als sportdirecteur bij Team Sunweb en werd daarna academy director bij SEG Racing Academy. “Deze mooie kans om met Wanty naar de World Tour te groeien, kon ik niet laten liggen”, zegt de Nederlander. (blg)

Drie Superprestige-crossen krijgen nieuwe datum

De Superprestigecrossen van Merksplas, Boom en Gavere hebben een nieuwe datum gekregen, zo is vrijdag bekendgemaakt. De veldrit van Merksplas wordt gereden op zondag 22 november, Boom op zondag 6 december en Gavere een week later (op zondag 13 december).

Met Gieten (winst voor Toon Aerts) en Ruddervoorde (winst voor Eli Iserbyt) liggen er al twee wedstrijden achter de rug. Op 11 november is Niel aan de beurt. Het regelmatigheidscriterium wordt afgesloten met manches in Heusden-Zolder (26 december) en Middelkerke (6 februari). (blg)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.