Vermiste YouTuber Kastiop (22) dood teruggevonden in Nederland

 ©  Fedpol

Bron: Eigen berichtgeving

De vermiste Kacper Przybylski (22) uit Hasselt, beter bekend als Kastiop, de artiestennaam waaronder hij op YouTube video’s maakte, is zaterdagmorgen dood aangetroffen in het Nederlandse dorp Stein. Dat bevestig het parket van Limburg aan Het Nieuwsblad. De bekende vlogger was al sinds vrijdag 23 oktober vermist.

Deze week waren er grote zoekacties naar de jongeman in het Albertkanaal in Limburg, maar zonder resultaat. Ook deze zaterdagochtend was er een grote zoekoperatie gepland in de Nederlandse gemeente Stein, net over de Belgisch-Nederlandse grens . Daarbij zou onder meer een helikopter ingezet worden. De Mercedes van Przybylski was een dag eerder, op vrijdag, in Stein teruggevonden.

Het waren uiteindelijk enkele vissers die zaterdagochtend rond 11 uur vanop de Urmonder Parallelweg in Stein het lichaam van Przybylski in het Julianakanaal opmerkten, en de Nederlandse politie verwittigden.

LEES OOK. “Bekende Belgische YouTuber die campagne zou voeren voor Child Focus nu zelf vermist”

Dat Przybylski is teruggevonden, bevestigt het parket van Limburg: “Er zijn geen aanwijzingen van de betrokkenheid van een andere persoon”, zegt parketmagistrate Anja De Schutter. Over de oorzaak van zijn overlijden doen het parket geen uitspraken.

De gemeente Stein ligt net over de Belgisch-Nederlandse grens, op zo’n 40 kilometer van Hasselt.  ©  Google Maps

Przybylski was sinds vrijdag 23 oktober vermist. Hij verliet rond 16.30 uur het huis van zijn moeder in Hasselt. Sindsdien was hij spoorloos.

Verschillende bronnen bevestigen dat Przybylski uit het leven stapte. Eerder gaven vrienden van hem aan dat hij een moeilijke periode kende door het gebrek aan sociaal contact door de coronapandemie. “Er zullen verschillende factoren hebben meegespeeld”, zegt zijn omgeving. Ook zijn vrienden zagen dit drama niet aankomen. Przybylski had recent psychische moeilijkheden. “De quarantaine zal niet de aanleiding geweest zijn van wat er gebeurd is, maar het zal ook niet geholpen hebben.”

De Belgisch-Poolse vlogger was één van de bekendste Vlamingen op YouTube. Zijn kanaal telt 290.000 abonnees. Kastiop is voor veel jongeren dan ook een echte BV zonder dat hij ooit op het televisiescherm komt. De laatste video die hij publiceerde, dateerde van twee weken voor zijn verdwijning.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

(cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer