Zestig inbreuken op 24 uur tijd: politie heeft handen vol met coronaregels in Gent

Zestig inbreuken op 24 uur tijd: politie heeft handen vol met coronaregels in Gent

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Ondanks de ernst van de nieuwe lockdown, blijken ook in Gent heel wat mensen de ernst van de situatie niet in te zien. De Gentse politie stelde zaterdag overdag en ’s nachts al meer dan zestig inbreuken vast op het alcoholverbod, de nachtklok en de mondmaskerplicht.

Het onaangekondigde vuurwerk aan de Watersportbaan was zaterdagavond het meest opvallende incident in Gent. Maar de ploegen van de lokale politie hebben nog heel wat werk gehad. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend 6 uur werden er 61 corona-inbreuken geregistreerd.

Overdag werden 36 mensen beboet omdat ze geen mondmasker droegen of weigeren een te dragen. Dat is verplicht in het centrum van Gent en op heel wat plekken waar afstand houden niet mogelijk is. De boete daarop bedraagt 250 euro.

Na 20 uur zaterdagavond kregen ook vier mensen in Gent een pv of een boete omdat ze alcohol aan het drinken waren op straat of in een andere publieke zone. Na 20 uur is er een alcoholverbod op de openbare weg in Gent en in de rest van land. Ook die boete bedraagt 250 euro.

De avondklok tenslotte, blijkt ook nog lang niet voor iedereen in Gent even duidelijk. In de nacht van zaterdag op zondag betrapte de politie 21 mensen die na middernacht nog op straat waren zonder reden. Dat is verboden, tussen middernacht en vijf uur ’s ochtends.

Van feestjes of Halloween-gerelateerde incidenten was geen sprake in Gent, zegt een woordvoerder zondag. De vorige nacht was er wel nog een ernstig incident na middernacht in Gent. Een vrouw die in de nacht van vrijdag op zaterdag na een ongeval positief testte, spuwde in de richting van een politieagent. Ze mag het later aan de rechter komen uitleggen.

LEES OOK. Vrouw schendt avondklok en spuwt naar agent in Gent

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN