Dit jaar enkel nog competitievolleybal voor de profs, lagere reeksen moeten wachten tot 2021 door coronavirus

Dit jaar enkel nog competitievolleybal voor de profs, lagere reeksen moeten wachten tot 2021 door coronavirus

Foto: Gregory Van Gansen

Als gevolg op de verstrengde coronamaatregelen die vorige week werden afgekondigd, worden alle competities in het Belgische volleybal, op uitzondering van beide liga’s, minstens tot 15 december stopgezet, zo maakte Volley Belgium maandag bekend.

“Dit betekent concreet dat er in 2020 geen competitie- en/of bekerwedstrijden meer zullen gespeeld worden op andere niveaus dan de profniveaus. Gelet op het feit dat de teams nadien een periode nodig hebben om de trainingen te hervatten voorzien we - onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen - een minimale blokkering van de competities tot en met het weekend van 9 en 10 januari”, klinkt het in een mededeling.

Door de verstrengde coronamaatregelen is indoorsporten momenteel niet toegestaan in België, met evenwel uitzonderingen voor onder meer profsporten. Voor beide liga’s, de hoogste klasse bij de mannen en de vrouwen, werd er een uitzonderingsprocedure uitgewerkt waardoor de wedstrijden en trainingen wel kunnen doorgaan.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.