Eiser ziet af van procedure tegen Marc Van Ranst

Bron: BELGA

Voor de burgerlijke rechtbank in Mechelen is dinsdagmorgen de schadeclaim van ondernemer Rudi De Kerpel tegen viroloog Marc Van Ranst behandeld. De ondernemer ziet echter af van de procedure, maar houdt zijn vordering wel aan. Hij had 5.000 euro schadevergoeding geëist voor gemiste inkomsten nadat Van Ranst eind juli op Twitter schreef “kom niet naar Antwerpen”.

Ondernemer Rudi De Kerpel meent dat de bewuste tweet hem als ondernemer schade toebracht en besloot een burgerlijke procedure op te starten tegen de viroloog. Hij eiste 5.000 euro, het dossier zou gepleit worden voor de burgerlijke rechtbank in Mechelen. Maar dinsdagochtend kwam de boodschap dat De Kerpel de procedure wil stopzetten. “Wij doen afstand van de procedure maar niet van de vordering, die blijft bestaan”, licht meester Davina Simons namens De Kerpel toe. Concreet betekent dit dat de procedure als het ware bevroren wordt en later, indien gewenst, weer geopend kan worden.

Van Ranst zelf verzette zich tegen het einde van de procedure. “Als je iets doet, moet je voluit gaan”, klonk het bij hem. Hij herhaalde de bewuste tweet maandag nogmaals op Twitter.

De rechter besliste uiteindelijk om de procedure dinsdag te laten pleiten en zal in haar beraad beslissen of ze de afstand van het geding aanvaardt, of oordelen over de ontvankelijkheid en de grond van de zaak.

Meer over Marc Van Ranst

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie