Voor het eerst meer dan 100 coronapatiënten in UZ Gent: “Intensieve zorg is bijna volzet”

Voor het eerst meer dan 100 coronapatiënten in UZ Gent: “Intensieve zorg is bijna volzet”

Foto: fvv

Gent -

Nieuwe negatieve mijlpaal in het UZ Gent: voor het eerst liggen er meer dan 100 coronapatiënten. De afdeling intensieve zorg dreigt overbelast te geraken. “Als deze evolutie zich doorzet, dan zitten we eind deze week echt wel vol.”

Op dit moment liggen in het UZ Gent liefst 105 coronapatiënten, van wie 50 op intensieve zorg. Dat aantal stijgt de voorbije dagen zienderogen. Een week geleden ving het ziekenhuis nog 62 patiënten met het virus op.

Overbelasting is niet meer ver weg: “Vooral op intensieve zorg zijn we bijna volzet”, reageert woordvoerder Karlien Wouters. “We kunnen nog wel wat opschalen, maar als deze evolutie zich doorzet, dan zitten we eind deze week echt vol.”

Steunbetuigingen

Het UZ hoopt dat de komende dagen verschillende patiënten naar huis kunnen gaan en dat de toestroom afneemt. Wouters: “Het kan snel stabiliseren, maar voorlopig zien we dat niet.”

Klein lichtpunt voor de hardwerkende zorgverleners zijn de steunbetuigingen van buitenaf. Eerder kwamen die er al van de supporters van KAA Gent, vanaf dinsdagavond worden er ook boodschappen van hoop geprojecteerd op het hoogste gebouw van het UZ, de K12. “Zoiets brengt hier toch een kleine glimlach op de gezichten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio