Aangeboden door Wit-Gele Kruis

Fleur (27) is nursingbegeleider bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen

Carrière maken in de zorg?

Carrière maken in de zorg?

Heidi: “Fleur is een coach die dicht bij haar team staat.” Foto: Lien Geldhof

Al tijdens haar eerste stagedagen voelde Fleur een klik met het Wit-Gele Kruis. “Dat je zelfstandig werkt, ondersteund door een netwerk van collega’s, wist me meteen te bekoren”, blikt ze terug. Amper enkele maanden later kreeg en greep Fleur de kans om als nursingbegeleider zelf een team te coachen. Samen met teamlid Heidi (41) legt ze uit hoe het Wit-Gele Kruis altijd paraat staat voor zijn medewerkers.

Dat Fleur ons vandaag te woord zou staan als ambassadrice van het Wit-Gele Kruis, had ze vier jaar geleden ongetwijfeld niet vermoed. “Toen ik afstudeerde als verpleegkundige, ambieerde ik allerminst een carrière als thuisverpleegkundige. Tot ik stage liep bij het Wit-Gele Kruis. De variatie, het contact met de patiënten, de zelfstandigheid, de mensgerichte organisatie en het onderweg zijn: alle aspecten van de job spraken me aan. Met dank ook aan de stagebegeleider die mijn enthousiasme dagelijks aanwakkerde (lacht).”

Coachende rol

De dynamische en vaardige aanpak van Fleur bleef niet onopgemerkt. Al na enkele maanden kreeg ze de kans om als nursingbegeleider een stapje hogerop te zetten. Nursingbegeleiders ondersteunen en begeleiden de zorg- en verpleegkundigen, maar verzorgen ook zelf nog mensen thuis. “Die vraag overviel me enigszins. Maar ik ga geen uitdaging uit de weg en besloot die kans met beide handen te grijpen.” Een intensief opleidingstraject stoomde Fleur klaar voor haar nieuwe functie. “Mooi meegenomen is dat het Wit-Gele Kruis die opleidingen zelf voorziet. Je hoeft dus geen avondlessen bij een externe organisatie te volgen.”

Samen sterk

Teamlid Heidi kon al rekenen op een pak ervaring toen ze ruim twee jaar geleden bij het Wit-Gele Kruis in dienst trad. “Thuisverpleging is echt mijn ding. We ondersteunen de mensen in hun warme thuisomgeving, waardoor je een mooie, respectvolle band opbouwt. Veel patiënten fleuren op wanneer je hen bezoekt. Als werkgever springt het Wit-Gele Kruis eruit. Het is een organisatie die echt meedenkt met haar werknemers, wat onder meer tot uiting komt in gestructureerde uurroosters en beperkte rijafstanden naar patiënten. Je staat er nooit alleen voor. Ik deel met mijn duobaancollega dezelfde patiëntenlijst, kan bij referentieverpleegkundigen terecht voor vragen rond specifieke zorgen en beschik met Fleur over een nursingbegeleider die me stimuleert om het beste van mezelf te geven.”

Bij het Wit-Gele Kruis sta je er niet alleen voor, en daar maken zij het verschil.
Bekijk hier de mogelijkheden »

Aanspreekpunt

Heidi beschouwt Fleur als haar eerste aanspreekpunt. “Fleur gaat soms met ons mee op pad, waardoor ze zowel onszelf als de patiënten beter leert kennen. Wanneer we haar een specifieke zorgsituatie voorleggen, weet ze dus waarover we praten. Ik beschouw Fleur allerminst als een controleur, maar wel als een coach die dicht bij haar team staat. Waar nodig, koppelt ze bepaalde bekommernissen terug naar de regioverantwoordelijke. Het is goed om weten dat er altijd iemand achter jou staat.”

Open communicatie

Fleur heeft het hart op de tong en huldigt een open communicatie. “Iedereen mag me zeggen wat er op zijn of haar lever ligt. Is de patiëntenlijst te druk? Dan gaan we na waar aanpassingen mogelijk zijn. Vindt een verpleegkundige niet meteen een klik met de patiënt? Dan treden we in dialoog. Maar ook problemen in de privésfeer zijn bespreekbaar. Wie zich helemaal in zijn sas voelt, zal dat ook naar de patiënten uitstralen.”

Moderne organisatie

Heidi en Fleur beschouwen het Wit-Gele Kruis als een moderne organisatie. “Het aantal zorgdomeinen is de voorbije jaren uitgebreid”, verduidelijkt Heidi. “Tot ons takenpakket behoren technische handelingen, zoals het afkoppelen van een chemopomp en de verpleging van diabetici, maar ook voor psychische problemen bieden we ondersteuning. Die kennis houdt het Wit-Gele Kruis voortdurend up-to-date, ondersteund met de optimale uitrusting. Dat geeft je de nodige zelfzekerheid en maakt het als verpleegkundige aangenaam werken!”

Zorg voor medewerkers

Zelfstandigheid, zin voor initiatief, flexibiliteit en communicatieve vaardigheden behoren volgens onze gesprekspartners tot het DNA van de geknipte Wit-Gele Kruis medewerker. “Je vindt bij ons een brede waaier van jobs, waarin iedereen zijn gading vindt”, verduidelijkt Heidi. “Een kleine attentie rond de eindejaarsperiode of een bedanking voor je inzet illustreren de warme, mensgerichte aanpak van het Wit-Gele Kruis. Bovendien ervaar je die erkenning ook vanuit de patiënten, wat je extra motiveert om dagelijks je best beentje voor te zetten!”

Wil je zelf ontdekken wat het Wit-Gele Kruis als werkgever te bieden heeft? Bekijk dan onze vacatures via www.jouwstijl.be en ontdek hoe jij met jouw zorgstijl het verschil kan maken binnen de aanpak van het Wit-Gele Kruis. »

Corrigeer