TREND. Kitsch uit de eighties is terug

TREND. Kitsch uit de eighties is terug

Brede schouders, glitter, pailletten, brede riemen op broeken met een hoge taille, leder, oversized blazers … de modewereld lijkt zich helemaal ondergedompeld te hebben in de kitscherige jaren tachtig.

Isabel Marant en Alexander McQueen zijn grote fan van de statement schouder, al dan niet met behulp van schoudervullingen. Ook lederen broeken en leggings zijn populair bij deze modehuizen, die ook een vleugje glitter en pailletten niet vrezen. Zo creëren ze een hedendaagse outfit met de nodige dosis kitsch ontleend aan de “eighties”.

TREND. Kitsch uit de eighties is terug
Vlnr: Saint Laurent, Isabel Marant, Alexander McQueen, Alberta Ferretti en Isabel Marant

Ook de influencers die de modeweken bezochten, schrokken er niet voor terug om de jaren tachtig als inspiratiebron te gebruiken. En zij kiezen massaal voor ruimvallende lederen jassen en opvallende statement schouders.

Shopping? Oversized blazer met ruitjesprint - 45,95 euro - Pull & Bear, zwarte lederen jas - 59,95 euro - Zara, zwarte, lederen legging - 129,95 euro - Josephine & Co, zwarte platformschoenen - 47,95 euro - Raid, zwart t-shirt met schoudervullingen -- zwart lederen hemd met schoudervullingen - 15,95 euro - Zara, 59,99 euro - Mango, glitterjurk - 49,95 euro - Zara, brede, zwarte riem - 29,99 euro - Mango, bruine jurk met schoudervullingen - 49,99 euro - Mango en grijze broek met hoge taille - 39,99 euro - Mango

TREND. Kitsch uit de eighties is terug
Corrigeer