KOERSNIEUWS. Circus-Wanty Gobert strikt Louis Meintjes én ploegleider Valerio Piva, Flandriencross in Hamme krijgt een nieuwe datum

KOERSNIEUWS. Circus-Wanty Gobert strikt Louis Meintjes én ploegleider Valerio Piva, Flandriencross in Hamme krijgt een nieuwe datum

Louis Meintjes Foto: Photo News

Circus - Wanty-Gobert heeft zijn zevende versterking op de fiets voor 2021 beet en trekt ook Valerio Piva aan. Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna test positief op corona in de aanloop naar het EK piste. Een bundeling van het belangrijkste koersnieuws van 6 november.

Laatste update: 19u55

Nicolas Prodhomme tekent bij AG2R

De 23-jarige Fransman Nicolas Prodhomme vervoegt komend seizoen het Franse AG2R Citroën Team. “Een kinderdroom”, vertelt Prodhomme. “Na dit ongewone jaar ben ik blij om bij AG2R terecht te kunnen.” Prodhumme tekkende een contract voor twee jaar.

Valerio Piva naar Circus - Wanty-Gobert

Vanaf 2021 zal Valerio Piva de sportieve directie vervoegen van Circus - Wanty-Gobert. De 62-jarige Italiaan is tot op heden ploegleider bij Team CCC. Na zijn tienjarige carrière als profwielrenner kroop Valerio Piva in 2002 voor het eerst in de rol van sportdirecteur bij Mapei, vooraleer via Vlaanderen-T-Interim terecht te komen bij T-Mobile, dat later Team HTC-Columbia werd. Na twee jaar bij Team Katusha tot 2014, begon de Lombard van afkomst in de structuur Continuum Sports van Jim Ochowicz en Gavin Chilcott om de teams BMC en CCC te leiden. De inwoner van Riemst brengt dus zijn ervaring uit de World Tour mee binnen de sportieve directie van Circus-Wanty Gobert, dat al uit Hilaire Van der Schueren, Steven De Neef, Jean-Marc Rossignon en Bart Wellens samengesteld is.

Valerio Piva: “De voorbije zeven jaar heb ik samen met Jim Ochowicz heel wat sportieve emoties beleefd. Spijtig genoeg kon het CCC project niet blijven voortbestaan, maar ik ben heel tevreden met deze vereniging met Circus-Wanty Gobert. Ik voelde me vereerd toen Jean-François Bourlart me opbelde met de vraag of ik van het team deel wilde uitmaken. Ik ben overtuigd dat we samen grote prestaties kunnen bereiken! We zullen een stap vooruit zetten, en we delen dezelfde filosofie. We hebben veel werk voor de boeg, samen, met de renners en de staff, om onze trui te laten schitteren en mooie resultaten in de World Tour te bereiken. De passie die dit team uitstraalt, motiveert me enorm!”

Jean-François Bourlart (algemeen manager): “We geven om de continuïteit van het project CCC en de structuur Continuum Sports, het leek ons dus logisch om ons te berusten op de ervaring van hun omkadering. We kunnen rekenen op ervaren personen die de World Tour kennen. Na de aanwerving van Aike Visbeek als hoofd van de cel Performance, is Valerio een uitstekende versterking voor onze sportieve directie. Zijn jaren aan het stuur van de prestigieuze World Tour ploegen is complementair aan de ervaring van Aike Visbeek of Hilaire Van der Schueren. We kunnen deze passage naar een hoger niveau op een serene manier aanvatten.”

Nieuwe datum Flandriencross Hamme

De populaire Flandriencross in Hamme, de zesde manche van de X20 Badkamers Trofee, verhuist van datum. De wedstrijd zal nu plaatsvinden op zondag 17 januari 2021. De Flandriencoss stond initieel op zaterdag 23 januari 2021 gepland, maar krijgt nu een weekend eerder een plaats op de kalender: zondag 17 januari 2021. De wissel van datum zorgt voor een betere spreiding in de cyclocrosskalender.

Voor de veldritfans wordt het in de Rectavit Flandriencross uitkijken naar het duel tussen wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Vorig seizoen was Van der Poel in Hamme de sterkste, voor Laurens Sweeck en Tim Merlier.

Bahrain-McLaren wordt Bahrain Victorious

Wielerteam Bahrain-McLaren zal volgend seizoen voorlopig door het leven gaan als Bahrain Victorious. Het team van onder meer Dylan Teuns en Mikel Landa zag cosponsor McLaren wegvallen door de corona-epidemie.

Belgisch team strikt Louis Meintjes

Kersvers World Tour-ploeg Circus - Wanty-Gobert heeft zijn zevende versterking voor 2021 beet. De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes komt over van Team NTT. De 28-jarige klimmer eindigde in 2016 en 2017 twee keer achtste in de Tour, maar kon die lijn nadien niet meer doortrekken. Zijn belangrijkste wapenfeit dit seizoen was de twaalfde plaats in de Tirreno-Adriatico. Meintjes hoopt zich onder de vleugels van Hilaire Van Der Schueren te herpakken als ronderenner. Bij Circus - Wanty-Gobert zijn nu nog twee plaatsen vrij voor 2021.

Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna test positief op corona in aanloop naar EK piste

De regerend wereldkampioen tijdrijden, Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), heeft positief getest op COVID-19. Ganna is naar huis teruggekeerd van een trainingskamp van de nationale pisteploeg in Lombardije en in zelfquarantaine gegaan.

De Italiaanse ploeg is in Lombardije om zich voor te bereiden op de EK baanwielrennen, dat van 11 tot 15 november in het Bulgaarse Plovdiv wordt georganiseerd. Ganna heeft er net een uiterst succesvolle Giro opzitten waarin hij vier ritten (alle drie individuele tijdritten en een solo in een heuvelachtige etappe) won. Ganna pakte ook de wereldtitel en de Italiaanse titel tegen de klok.

Corrigeer