Man botst met hoge snelheid tegen verkeerseiland en richt ravage aan

Man botst met hoge snelheid tegen verkeerseiland en richt ravage aan

De chauffeur moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Foto: mrr

Hooglede -

Een bestuurder heeft zaterdagavond een ravage aangericht langs de Ieperstraat in Hooglede. Toma R. (53) uit Hooglede knalde met zijn Audi A6 tegen hoge snelheid op een verkeerseiland. Hij raakte daarbij zwaargewond.

“Rond 20.30 uur hoorden we een luide knal”, vertelt één van de buurtbewoners die in pyjamabroek naar buiten kwam gesneld. “De schade bleek enorm. De snelheid waarmee de bestuurder het verkeerseiland raakte, moet veel te hoog zijn geweest. Alle bomen zijn ontworteld, de brokstukken liggen overal rond en de aanhangwagen werd tegen een verlichtingspaal gekatapulteerd.” (lees verder onder de foto)

Man botst met hoge snelheid tegen verkeerseiland en richt ravage aan
Alle bomen werden ontworteld en de weg lag versperd met brokstukken. Foto: mrr

Toma R. reed met zijn Audi A6 op de Ieperstraat vanuit Sleihage richting Hooglede. Ter hoogte van de Akkerstraat merkte hij een verkeerseiland op het midden van de rijweg te laat. De 53-jarige Hoogledenaar van Roemeense afkomst vloog met zijn wagen over het verkeerseiland en kwam enkele tientallen meters verder aan de rechterkant van de weg terecht tegen een aanhangwagen die was vastgemaakt aan een geparkeerde bestelwagen.

Positieve ademtest

De zwaargewonde bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. De hulpdiensten brachten de man naar het AZ Deltaziekenhuis in Rumbeke. R. legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Zijn passagier, de 20-jarige Gheorghe C., raakte lichtgewond.

Door het ongeval was de Ieperstraat enkele uren volledig afgesloten voor alle verkeer. De politie zette een drone in om vanuit de lucht extra beeldmateriaal te verzamelen die nuttig zijn voor de vaststellingen.

Corrigeer

MEER NIEUWS