Clément Desalle vijfde in zijn laatste Grand Prix motorcross

Clément Desalle vijfde in zijn laatste Grand Prix motorcross

Foto: BELGA

Clément Desalle (Kawasaki) is zondag in het Italiaanse Pietramurata vijfde geworden in zijn laatste Grand Prix. De 31-jarige Henegouwer, drie keer vicewereldkampioen, finishte in beide reeksen als zevende. Tim Gajser (Honda), die zich eerder deze week al van de wereldtitel verzekerde, sloot zijn seizoen in schoonheid af door ook de slotmanche te winnen. De Sloveen werd in de eerste reeks tweede, achter Romain Febvre (Kawasaki), en won de tweede.

In de Grand Prix gaat Gajser de Fransen Febvre en Gautier Paulin (Yamaha) voor en ook de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) eindigde nog voor Desalle. Brent Van Doninck, 26e en 6e in de reeksen, werd tiende. In de eindstand van het WK heeft Gajser 110 punten voor op Seewer. De Italiaan Antonio Carioli (KTM) is op 121 punten derde. Desalle werd zevende, Jérémy Van Horebeeck (Honda), die niet aan de slotmanche deelnam, negende en Van Doninck 21e.

In de MX2 sloot Jago Geerts (Yamaha) af met een twaalfde plaats. In de eerste reeks werd hij nog vierde, maar in de tweede na een val pas 23e. De Brit Ben Watson (Yamaha) won de Grand Prix, voor de Franse wereldkampioen Tom Vialle (KTM) en diens landgenoot Maxime Renaux (Yamaha). In de WK-eindstand heeft Vialle 80 punten voor op Geerts. Renaux is op 178 punten derde.

Corrigeer