Kom alles te weten over de Hanswijkprocessie op een gloednieuwe website

De Hanswijkprocessie kan ook heel schattig zijn. 

De Hanswijkprocessie kan ook heel schattig zijn. ©  Joris Herregods

Mechelen -

De website van de Hanswijkprocessie zit in een nieuw jasje. Voortaan kan je op de website terecht voor de geschiedenis van en het laatste nieuws over de bekende Mechelse processie. Ook alle info over de Hanswijkbasiliek wordt op de site verzameld.

“De vorige website van de Hanswijkprocessie was bijna tien jaar oud en dus gedateerd. Er zaten ook een aantal fouten in”, zegt coördinator Veerle De Ceulener. “Die bugs zijn eruit gehaald en de website werd ook gelinkt aan Kerknet. Dat verhoogt het gebruiksgemak. Op de site kan je terecht voor praktische info en nieuws over de processie, maar ook voor de geschiedenis en foto’s. Je kan je er kandidaat stellen als figurant of vrijwilliger. Alle info over vieringen, bedevaarten en evenementen in de Hanswijkbasiliek wordt op de nieuwe site gebundeld.”  

Dit voorjaar kon de Hanswijkprocessie door de coronacrisis niet plaatsvinden, en ook de editie die op 9 mei 2021 gepland staat, is onzeker. “Aan zo’n processie gaat veel voorbereiding vooraf, daarom willen we nog dit jaar beslissen of we voor de processie gaan, of toch een alternatief uitwerken. We willen de Hanswijkprocessie alleszins levendig houden in Mechelen, ook tijdens de coronacrisis, want in 2023 staat de 750ste editie gepland. Dat wordt een grootse feesteditie. De processie is eeuwenoud én springlevend.” (svds)

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio