Remco Evenepoel gaat minstens twee weken trainen in Spanje

Remco Evenepoel gaat minstens twee weken trainen in Spanje

Foto: Photo News

Remco Evenepoel vertrekt zondag naar Spanje, waar hij in de buurt van Calpe minstens veertien dagen gaat trainen. De Vlaams-Brabander is in die mate hersteld van zijn bekkenbreuk die hij opliep tijdens de Ronde van Lombardije dat hij net als vorig jaar individueel naar de Costa Blanca trekt.

Hij neemt dit keer wel niet zijn intrek in het Suitopia Hotel omdat de eigenaar van dit hotel en Sol y Mar door de coronacrisis van plan is om zijn twee bedrijven tot februari te sluiten. “Het is hier goed weer om te trainen en het is eens iets anders dan bij hem thuis”, aldus ploegleider Wilfried Peeters.

Deceuninck - Quick-Step moet wel noodgedwongen naar een andere uitvalsbasis op zoek voor het eerste en tweede trainingskamp. “We beslissen eerstdaags waar we ons voorbereiden op volgend jaar, maar indien het kan, blijft Spanje de betere optie. Anderzijds is het seizoen pas zondag afgelopen in Madrid hé. Vandaar dat de eigenlijke teammeeting via laptop nu ook achteruit is gezet.”

Omdat de Tour Down Under is weggevallen, lijkt het erop dat de ploeg in Europa begint te koersen. Gisteren was het helemaal nog niet zeker of de Ronde van San Juan kan plaatsvinden, zoals het de afgelopen jaren het geval was met een rist WorldTour-ploegen. In Argentinië hopen ze er ergens nog altijd op, maar ook daar zijn er problemen door het coronavirus. (hc)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden