Van een doelpuntenmachine gesproken: de cijfers van Red Flame Tessa Wullaert zijn dit seizoen om van achterover te vallen

Van een doelpuntenmachine gesproken: de cijfers van Red Flame Tessa Wullaert zijn dit seizoen om van achterover te vallen

Foto: Photo News

Je hebt domineren en je hebt domineren met een grote D. Vraag dat maar aan Tessa Wullaert.

LEES OOK. Tessa Wullaert: “Of vrouwelijke voetballers ook vreemdgaan? Nee, wij hebben niet zo veel geld als de mannen” (+)

De kapitein van de Red Flames keerde afgelopen zomer terug naar de Belgische competitie nadat ze in het buitenland actief was voor topclubs Wolfsburg en Manchester City. Wullaert zette een krabbel onder een contract bij Anderlecht en dat heeft paars-wit nog geen windeieren gelegd. Integendeel.

De damesploeg van Anderlecht gaat na zeven speeldagen aan de leiding in de Scooore Super League met het maximum van de punten en een doelsaldo van +45 (47-2). Er werd onder andere met 10-0 gewonnen van Genk, met 0-11 van Zulte Waregem en met 9-0 van Eendracht Aalst. De enige tegenstander die kon scoren tegen paars-wit was Club Brugge, dat thuis met 2-3 verloor. Ook de topper tegen Standard werd gewonnen (2-0) door Anderlecht, net als die tegen Gent (5-0).

En het is al Tessa Wullaert die de klok slaat in Brussel. De polyvalente aanvalster zit na zes wedstrijden al aan achttien doelpunten in de competitie. Wullaert scoorde de ene hattrick na de andere, met zes goals tegen Genk en zes tegen Essevee. Tussendoor deed ze ook twee keer de netten trillen in de Champions League-wedstrijd tegen Linfield Town (8-0).

En dan waren er ook nog haar zeven doelpunten in drie interlands met de Red Flames tegen Roemenië (6-1), Zwitserland (2-1) en Litouwen (0-9). Goed voor een totaal van 27 goals in amper tien wedstrijden voor Wullaert. En daarnaast gaf ze ook nog eens twintig assists, waarvan veertien in de competitie (en vier vrijdag tegen Gent). Van een topseizoen gesproken...

Goed gevoel

“Ik scoor zoveel omdat ik dit seizoen hoger in de aanval speel vergeleken met het buitenland”, zegt Wullaert. “Daar speelde ik zelden op mijn beste positie. We hebben bij Anderlecht ook veel kwaliteiten en we vinden elkaar gemakkelijk. Zó moeilijk is het dus niet om te scoren, maar ik geef ook veel assists. Kortom, ik voel mij gewoon goed als ik vrijheid en vertrouwen krijg.”

En wat dan met de kritiek dat het niveau in België lager ligt dan in het buitenland? “Je kan dat zeggen, maar je ziet dat ik mijn vorm ook bij de Red Flames doortrek. Ik presteer dus gewoon beter wanneer ik mij goed voel in een team”, klinkt het.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.