Man die stiekem onder de rok van vrouwen filmt krijgt voorwaarden

Man die stiekem onder de rok van vrouwen filmt krijgt voorwaarden

De man werd betrapt toen hij vlak bij het podium op de IJzerenleen onder de rok van een vrouw probeerde te filmen. Foto: Gil Plaquet

Mechelen / Borsbeek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 35-jarige man uit Borsbeek een probatie-opschorting opgelegd voor feiten van voyeurisme. De man werd tijdens het Mechelse festival Maanrock van vorig jaar betrapt toen hij met een spycam trachtte te filmen onder de rok van een bezoekster.

De kerel bracht vorig jaar een bezoek aan Maanrock en was uitgerust met een kleine spycam. Niet met de bedoeling om de artiesten te filmen, maar om er onder de rokken van jonge vrouwen mee te filmen. Omstaanders kregen snel in de gaten waarmee de man bezig was en alarmeerden de politie.

“De spycam en de drager van de beelden werden in beslag genomen en geanalyseerd. Er werden beelden teruggevonden van jonge vrouwen in hotpants, een poging om tijdens Maanrock onder de rok van een vrouw te filmen en een soortgelijk feit dat zich in het station van Berchem had voorgedaan”, zei de openbare aanklager.

Of er nog meer beelden waren, liet de aanklager in het midden. “We kunnen niet uitsluiten dat er beelden gewist werden. De man besefte snel dat hij betrapt was en vermoedde dat de politie op komst was. Mogelijk heeft hij dus één en ander verwijderd.”

Geen intieme delen

Hoewel er zes maanden cel werd gevorderd tegen de Borsbekenaar, vroeg hij de vrijspraak. “Ik verwijs naar een vonnis in een gelijkaardige zaak in West-Vlaanderen. Daar werd een man vrijgesproken en oordeelde de rechtbank dat er geen intieme delen zichtbaar waren op de beelden. Eigenlijk compleet hetzelfde als bij mijn cliënt”, zei advocate Soraya Bosman.

Het Openbaar Ministerie repliceerde dat de gemiddelde burger het toch niet oké zou vinden moest er zomaar heimelijk onder een rok kunnen gefilmd worden. De rechters van de correctionele rechtbank volgden dat standpunt. Ze achtten de beklaagde schuldig, maar legden hem geen straf op. Wel moet de man enkele voorwaarden naleven om te vermijden dat hij in de toekomst nog soortgelijke feiten pleegt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio