Dan toch nieuwe doorstart in de maak voor ploeg van Victor Campenaerts

Dan toch nieuwe doorstart in de maak voor ploeg van Victor Campenaerts

Foto: Photo News

Komt het dan toch goed met wielerploeg Team NTT in 2021? Het ziet er naar uit. Ploegmanager Douglas Ryder schermt met een nieuwe hoofdsponsor en zou een budget van minstens acht miljoen euro verzameld hebben om zijn wielerploeg te laten voortbestaan. Wie de sponsor is, is niet bekend, maar binnen de koerswereld zijn al enkele lijntjes naar renners en makelaars uit gestuurd.

Mocht Ryder zijn ploeg op de been houden, zou dit goed nieuws zijn voor Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder had nog een contract tot eind 2022 bij de ploeg van Ryder, maar zag dat in rook opgaan, toen zowel de Japanse hoofdsponsor NTT als co-sponsor Alcatel recent de handdoek gooide. Als blijkt dat Ryder nu toch een oplossing vindt, kan Campenaerts zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg afronden en aan de slag blijven bij Ryder.

Het nieuws dat Ryder toch een oplossing vindt, komt niet toevallig enkele dagen nadat sportief manager Bjarne Riis opstapte bij Team NTT. De 56-jarige Deen was sinds januari dit jaar aan de slag bij de ploeg en had de intentie om zich na één jaar ook in te kopen. Toen de problemen met de sponsors begonnen, zag Riis af van dit plan. Vorige woensdag werd de samenwerking tussen Riis en Ryder opgezegd met wederzijdse instemming. Het lijkt erop dat Ryder heeft gewacht tot Riis en diens aanzienlijk salaris van de baan waren, om met een oplossing op de proppen te komen.

Dan toch nieuwe doorstart in de maak voor ploeg van Victor Campenaerts
Ben O’Connor verzilverde ritwinst in de Giro met een transfer naar AG2R. Foto: Photo News

Zowel de renners en ploegleiders van NTT zijn nog niet officieel op de hoogte gebracht over de doorstart. Dat zou pas iets van de komende dagen zijn. Als Ryder zijn ploeg op de been houdt, zou dat goed nieuws zijn voor de renners die op dit moment nog zonder werkgever zitten in 2021, waaronder onze landgenoten Julien Vermote, Dimitri Claeys, Sander Armée en Guillaume Van Keirsbulck. Omdat het al half november is, hebben vele NTT-renners zoals Michael Valgren (EF) en Ben O’Connor (AG2R) besloten om niet langer te wachten en andere oorden opgezocht, waardoor er plaats vrij is.

Of de doorstart van Team NTT ook tot de WorldTour zal kunnen behoren, is ook nog onzeker. Ryder heeft zijn WorldTour-licentie niet verkocht, dus heeft de mogelijkheid om in de WorldTour te blijven, maar dan moet hij wel de nodige bankgaranties kunnen voorleggen aan de UCI. Een pro-continentale ploeg is dus ook een optie.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.