Ontmoetingscentrum zal ten vroegste pas in maart 2021 heropenen

Ontmoetingscentrum zal ten vroegste pas in maart 2021 heropenen

Het schepencollege van Kasterlee bracht een werkbezoek aan het ontmoetingscentrum in Lichtaart. Foto: RR

Kasterlee / Lichtaart -

De verbouwing van het ontmoetingscentrum (OC) in Lichtaart (Kasterlee) loopt door de coronacrisis een aantal weken vertraging op. De zaal zal pas in maart 2021 opengaan in plaats van in januari.

Aannemer InReBo uit Wilsele startte op 8 juni van dit jaar met de renovatie van het OC in de Schoolstraat in Lichtaart. Door de eerste lockdown en de bijhorende vertraging van de levering van bouwmaterialen werd dit startschot al zes weken later dan gepland gegeven. De vertragingen bleven nadien ook verder duren, waardoor het niet mogelijk is om de zaal zoals gepland in januari 2021 weer te openen. Het lokaal bestuur van Kasterlee houdt rekening met een heropening in de loop van maart 2021, afhankelijk van de gevolgen van de tweede coronagolf. “De vertraging brengt geen grote kalenderproblemen met zich mee door de onzekere tijden voor evenementen en activiteiten”, zegt Guy Van de Perre (CD&V), schepen van Cultuur in Kasterlee. “Maar we hopen desondanks toch dat er geen verdere vertragingen zijn en dat verenigingen hopelijk snel opnieuw in het OC terechtkunnen.”

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat het OC in Lichtaart vernieuwd werd. Na de vernieuwing van de conciërgewoning drong een verbouwing van de zaal zelf zich op. “Het interieur krijgt een grondige opfrisbeurt. Via ramen in de zijgevel brengen we daglicht in de grote zaal”, luidt het bij de gemeente. “Ook de toegang van het gebouw wordt aangepast en de interne circulatie en akoestiek worden verbeterd. Bovendien maakt het gemeentebestuur van Kasterlee van de gelegenheid gebruik om het gebouw volledig asbestvrij te maken.” De toog krijgt een nieuwe stek, zodat die vanuit een nieuwe koelcel vlot kan bevoorraad worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio