Nieuwe kinderburgemeester Lucia Delcroix: “Veiliger verkeer, ook voor dieren”

Nieuwe kinderburgemeester Lucia Delcroix: “Veiliger verkeer, ook voor dieren”

Kinderburgemeester Lucia Delcroix en schepen voor Jeugd Adinda Van Gerven Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De Brasschaatse jeugddienst organiseerde een digitale verkiezing van een kinderburgemeester. Lucia Delcroix van de lagere school Mater Dei Ploegsebaan kwam als winnaar uit de bus.

In Brasschaat bestaat al vele jaren een kindergemeenteraad. Ook in deze coronatijden wilde men absoluut een kinderburgemeester verkiezen. “Ik ben superblij dat ik verkozen ben. Wie zich kandidaat wilde stellen voor de sjerp, moest zichzelf voorstellen en uitleggen wat hij of zij wilde doen. Blijkbaar heb ik de anderen kunnen overtuigen. Maar eigenlijk had ik het niet verwacht”, zegt Lucia. “Ik wil me zeker inzetten voor veilig verkeer en dan vooral voor dieren. Er worden te veel egels en eekhoorns doodgereden. Verder wil ik ook meer aandacht voor de armere gezinnen in de gemeente. Ten slotte wil ik meer beweging in de klas. Kinderen moeten volgens mij te veel stilzitten”, legt de 11-jarige Lucia verder uit.

“We wilden zo snel mogelijk van start gaan en op een veilige manier verder werken aan de beleidspunten die onze jeugd belangrijk vindt”, voegt jeugdschepen Adinda Van Gerven (N-VA) eraan toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio