Fabio Van Den Bossche zet eerste richttijd neer voor De Snelste Ronde in het Gentse Kuipke

Geen Gentse Zesdaagse dit jaar wegens corona, maar negen profs strijden in De Snelste Ronde wel om de snelste tijd op het Kuipke. Fabio Van Den Bossche (20) beet de spits af in 9.76

Negen profrenners voor wie de piste hun tweede thuis is, vallen in het Kuipke de komende zes dagen de snelste rondetijd aan. Zes mannen (Iljo Keisse, Gerben Thijssen, Kenny De Ketele, Fabio Van Den Bossche, Otto Vergaerde en Jules Hesters) en drie vrouwen (Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Julie De Wilde).

Het was Fabio Van Den Bossche die dinsdag de spits mocht afbijten. De jonge prof van Sport Vlaanderen-Baloise zag het vooraf goed zitten. “Ik reed een goede Ronde van Vlaanderen, ik zat in de vroege vlucht. Dus die supercompensatie moet er nu zijn”, grapte hij. Uiteindelijk klokte hij het rondje af in 9.76. “Ik had de lat toch wat hoger willen leggen, ik kan sneller. maar de baan is koud en de benen eigenlijk ook. Maar kom, dat zal voor iedereen zo zijn. Ik ben tevreden.”

LEES OOK. In het Gentse Kuipke had wielerfeest dinsdag moeten beginnen: zorgen zonder Zesdaagse

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.