Paaltjes met QR-codes geven extra informatie

Gemeente brengt toekomstbomen in kaart

Gemeente brengt toekomstbomen in kaart

Ook aan de winterlinde aan het kapelletje op Pleintje in Tielen staat aan paaltje met een QR-code. Foto: Bart Van den Langenbergh

Kasterlee -

De gemeente Kasterlee heeft de toekomstbomen of bomen die oud mogen worden, in kaart gebracht. De bomen zijn ter plaatse herkenbaar met paaltjes met QR-codes.

Wandelaars en fietsers kunnen in drie deelgemeenten van Kasterlee voortaan de toekomstbomen ontdekken. De gemeente bracht deze waardevolle bomen in kaart en plaatste bij elk exemplaar een paaltje met een bijhorende QR-code. Door het inscannen van de code komt iedereen te weten over welke boom het juist gaat. Bij sommige bomen staat een kring die aangeeft hoe groot de boom zal worden.

“Toekomstbomen zijn bomen in een straat of plein die een garantie krijgen op een lange toekomst. Het gaat om bomen die oud kunnen en mogen worden”, luidt het bij de milieudienst van Kasterlee. “Niet elke boom kan een toekomstboom worden. Zo moeten de bomen voldoende ver van gebouwen staan en moeten ze voldoende ondergrondse en bovengrondse ruimte hebben. Ook markante bomen met een historisch karakter zoals kapelbomen en vredesbomen worden mee opgenomen.” De gemeente Kasterlee investeert in grote bomen, onder meer omdat ze meer schaduw geven en meer zuurstof produceren. Naast de bestaanden, erkende bomen plant de gemeente dit najaar nog extra exemplaren aan. Deze bomen worden onderhouden door gespecialiseerde boomverzorgers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio