Duitse Peter Gerber wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines

Duitse Peter Gerber wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines

Foto: Photo News

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 maart volgend jaar neemt de Duitser Peter Gerber de fakkel over van Dieter Vranckx, zo maakte het bedrijf woensdag bekend in een persbericht.

Vranckx was nog maar tweeënhalf jaar in dienst bij de luchtvaartmaatschappij, eerst als financieel directeur en Deputy CEO en sinds begin dit jaar CEO, ter opvolging van Christina Foerster. Vanaf 1 januari 2021 krijgt hij binnen de Lufthansa Group de leiding over de Zwitserse dochter Swiss.

Vranckx wordt opgevolgd door Peter Gerber. “Onder voorbehoud van het hangende besluit van de Raad van Bestuur van SN Airholding zal Gerber, die momenteel voorzitter is van de Executive Board van Lufthansa Cargo AG, met ingang van 1 maart 2021 naar België verhuizen. Naast de leiding van de Belgische luchtvaartmaatschappij zal hij ook de nieuw gecreëerde functie van Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs in Brussel op zich nemen”, klinkt het in het persbericht. Het gaat om het vertegenwoordigen van de groepsbelangen op Europees niveau.

De Duitse invloed bij de Belgische maatschappij wordt hiermee versterkt: zowel de CEO als de COO en CFO hebben de Duitse nationaliteit.

Corrigeer

MEER NIEUWS