Processen-verbaal over racisme en xenofobie in stijgende lijn in Gent

Processen-verbaal over racisme en xenofobie in stijgende lijn in Gent

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

De Gentse politie heeft dit jaar al 46 processen-verbaal voor feiten van alle soorten van discriminatie opstellen. De pv’s zitten in de lift: in dezelfde periode vorig jaar waren er 26 aangiftes in Gent. Er worden vooral klachten genoteerd over racisme en xenofobie.

De stijging is voornamelijk te zien in het aantal geregistreerde feiten van racisme en xenofobie. Tussen januari en oktober van dit jaar registreerde de politie 28 zo’n feiten. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er achttien. Dat blijkt uit cijfers die het korps deze week vrijgaf.

2020 zal een recordjaar worden, maar de stijging in aantal pv’s blijft beperkt. In 2018 stelde de Gentse politie ook al 20 processen-verbaal op voor racisme en xenofobie, in 2017 waren dat er 21

Voor ‘aanzetten tot seksisme’ schreef de Gentse politie dit jaar zes pv’s uit, terwijl er vorig jaar nog nul waren. Ook voor ‘discriminatie op basis van seksuele geaardheid’ waren in 2020 meer aangiftes in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: negen tegenover zes.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio