Kortrijk lanceert eenvoudig systeem voor videobellen in woon-zorgcentra

 ©  Photo News

Bron: BELGA

De stad Kortrijk heeft voor haar woon-zorgcentra een eenvoudig systeem voor videobellen gelanceerd. Het systeem is woensdag voor de eerste keer uitgetest in één van de woon-zorgcentra van zorg Kortrijk.

Het gaat om een toestel, gelijkaardig aan een tablet, waarop vrienden en familie kunnen inbellen, zonder dat bewoners het toestel moeten bedienen. Het systeem zorgt er zo voor dat personeel in woon-zorgcentra niet meer telkens moeten tussenkomen om een videogesprek op te starten. Kortrijk wil daarmee het sociaal contact van haar bewoners in woon-zorgcentra verbeteren. Zorg Kortrijk investeerde 54.000 euro in het project.

Het nieuwe toestel ziet eruit als een 15 inch TV-scherm of tablet. In tegenstelling tot systemen als Skype, moeten bewoners niets bedienen maar komt de oproep automatisch binnen. Dat moet het werk van het personeel in woon-zorgcentra verlichten. “De familie belt in via een unieke code. Het systeem is heel makkelijk te installeren (‘plug and play’), onderhoudsvriendelijk en op verschillende manieren te connecteren met het internet.

Daardoor kan het ook perfect op de kamer van de bewoner worden geplaatst. Als het videobellen niet actief is, functioneert de tablet gewoon als een digitale klok”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene. Alles verloopt via een gesloten en beveiligd circuit om de privacy te garanderen. Beelden worden niet opgenomen en indien nodig kan het systeem gepauzeerd worden via de functie ‘niet storen’.

Zorg Kortrijk bestelde al 50 toestellen die alvast gedurende de coronacrisis gratis ter beschikking worden gesteld. De toestellen zullen verdeeld worden waar de nood het grootst is. Zo zullen bewoners in quarantaine eerst aan bod komen. Als de vraag groter zou worden, zal stad Kortrijk bekijken om het project uit te breiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen