Roberto Martinez al aan het likkebaarden als hij aan Final Four denkt: “Beter wordt het niet qua tegenstand”

Roberto Martinez al aan het likkebaarden als hij aan Final Four denkt: “Beter wordt het niet qua tegenstand”

Foto: AP

Roberto Martinez won 39 van zijn eerste vijftig interlands als Belgisch bondscoach. Op naar een nieuwe topreeks, want ook zijn 51ste sloot hij weer af met een zege.

De eerste helft kon natuurlijk beter, dat had ook Martinez gezien. “Na onze voorsprong voelde het alsof we iets verliezen hadden – ons plaatje in de Final Four”, aldus de Spanjaard voor de camera’s van VTM. “Daardoor werden we wat terughoudender en was er niet genoeg rust in de ploeg. Tegen een sterk Denemarken weet je dat het dan lastig kan worden, het kan je echt wel pijn doen. Maar na rust hebben we sterk gereageerd. Die late tegengoal was natuurlijk een vergissing – kan gebeuren, als je van achteruit probeert te voetballen. Maar voor de rest hebben we genoten als we aan de bal waren.”

En genieten, dat willen de Duivels ook doen als ze in oktober 2021 hun halve finale afwerken en hopelijk ook de finale. De andere landen in die eindfase? Frankrijk, Spanje en Italië. “Beter wordt het niet, qua tegenstanders. Dit toont nogmaals aan dat de Nations League aan belang aan het winnen is. Langzaamaan wordt dit een echt toptoernooi. Maar eerst is er natuurlijk nog een EK, laat ons dat niet vergeten.” (glimlacht)

Roberto Martinez al aan het likkebaarden als hij aan Final Four denkt: “Beter wordt het niet qua tegenstand”
Foto: Photo News

Deense bondscoach: “Enkele seconden concentratieverlies”

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand wist op voorhand dat zijn team voor een wel erg zware opdracht stond. Om alsnog de kwalificatie voor de Final Four af te dwingen, moesten de Denen immers winnen aan Den Dreef en daarvoor zouden ze een nagenoeg perfecte en dus foutloze wedstrijd moeten afleveren. “We hadden echt gehoopt hier nog de kwalificatie te forceren”, bekende Hjulmand na afloop.

“Ik vond ons moedig spelen. We komen snel achter en dan weet je dat het moeilijk wordt. We scoren echter de gelijkmaker en hadden kansen om zelfs op voorsprong te komen. Ook in de tweede helft waren we goed begonnen, maar bij die tweede tegentreffer (na een snel genomen vrije trap van Kevin De Bruyne, red) profiteerden de Belgen van slechts enkele seconden concentratieverlies bij ons, dat is misschien ook wel een kwestie van ervaring. België slaat dan genadeloos toe en maakt het ook af.”

Op een herkansing hoeft de Deense bondscoach niet al te lang wachten. Beide landen staan immers komende zomer tegenover elkaar in de groepsfase van het EK. “Een zege vandaag zou in dat opzicht zeker een boost gegeven hebben, ook al is het EK pas over een halfjaar. Intussen kan er nog veel gebeuren. We hebben een jonge groep en kunnen hiervan leren. Komende zomer doen we er opnieuw alles aan om hen te kloppen, ook al is het een zeer kwaliteitsvol team. Ze zijn nu echt op hun top. Als we willen winnen, zullen we op ons best moeten zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS