Verdachte van moord op Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden

Verdachte van moord op Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden

Christian Brückner (links) wordt verdacht van de kidnapping van Madeleine McCann.

De verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Maddie McCann krijgt geen voorwaardelijke vrijlating in een drugszaak. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig beslist.

Christian Brückner zit momenteel in Kiel een celstraf van 21 maanden uit voor een drugsdelict, die op 7 januari afloopt. Afgelopen maandag verscheen hij voor de rechter in Braunschweig, waar hij de voorwaardelijke vrijlating vroeg. De rechter heeft nu beslist om niet op dat verzoek in te gaan.

LEES OOK. Advocaat van Christian Brückner: “Heb bewijs dat mijn cliënt Madeleine McCann niet ontvoerd kan hebben”

Volgens de rechtbank wordt de verdachte niet vrijgelaten in het belang van het grote publiek. “De veroordeelde heeft meerdere feiten gepleegd en heeft al een mislukte proeftijd achter de rug”, klinkt het bij de rechtbank, die mogelijk voor extra strafbare feiten vreest als de man toch vrijkomt.

Verkrachtingszaak

Moest de rechter in zijn voordeel beslist hebben, was de kans sowieso klein dat de man de gevangenis meteen mocht verlaten. In dat geval ging normaal de voorlopige hechtenis in afwachting van een proces in een verkrachtingszaak van kracht worden. De man zou in 2005 - ongeveer anderhalf jaar voor de verdwijning van Maddie McCann - een 72-jarige vrouw hebben verkracht in Praia da Luz in Portugal.

Toen de man maandag naar het gerechtsgebouw gebracht werd, was er nog even opschudding. Bij het omdoen van zijn enkelboeien liep de man een blessure op aan de ribben en moest hij naar het ziekenhuis voor onderzoek. De politie onderzoekt wat er juist gebeurd is.

Begin juni had de Duitse federale politie aangekondigd te onderzoeken of de man gelinkt kan worden aan de verdwijningszaak van de driejarige Maddie McCann die dertien jaar geleden verdween uit haar bed in een vakantieoord in Praia Da Luz in Portugal

Corrigeer

MEER NIEUWS