Kempense afdelingen Gezinsbond bieden veilig sint- en pietenspel aan

Thuisspel garandeert leuk sinterklaasfeest

Thuisspel garandeert leuk sinterklaasfeest

Sinterklaas kwam vorig weekend in Herentals aan, maar daar mochten vanwege corona geen kindjes bij zijn. Foto: Vzw Kinderdroom

Turnhout / Geel / Herentals -

De kans dat kinderen hun dikke vriend Sinterklaas deze winter in levenden lijve kunnen ontmoeten, is miniem. Maar met een tof sint- en pietenspel kunnen ze er in eigen huis toch een mooi feestje van maken.

Heel wat lokale afdelingen van de Gezinsbond organiseren jaarlijks een eigen sintactiviteit, maar die kan vanwege corona bijna nergens doorgaan. “Om in deze moeilijke periode de kinderen toch nog een leuk feest te bezorgen, hebben verschillende lokale afdelingen een coronaproof alternatief bedacht. Dat verloopt in de meeste gevallen volledig virtueel, met respect voor de coronarichtlijnen en de beperkte mogelijkheden van de gezinnen”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Hoofdmoot is het virtuele sint- en pietenspel waarmee gezinnen het veilig in eigen bubbel tegen elkaar kunnen opnemen. Zij moeten dingen zoeken of uitbeelden, gekke groepsfoto’s doorsturen en raadsels oplossen. De foto’s of oplossingen moeten gezinnen via Facebook Messenger doorsturen naar sint en piet. Het team dat op het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld, wint. In de Kempen bieden maar liefst 31 lokale afdelingen van Gezinsbond dit spel aan. De opbrengst gaat naar een goed doel dat de gezinnen zelf mogen kiezen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio