KOERSNIEUWS. Pieter Weening stopt ermee, Belgisch talent naar Sunweb

KOERSNIEUWS. Pieter Weening stopt ermee, Belgisch talent naar Sunweb

Foto: Photo News

Koersen wordt er momenteel niet meer gedaan maar nieuws is er elke dag opnieuw. Wij verzamelen voor u de meest markante berichten.

Laatste update: 15u25

Pieter Weening (39) hangt fiets aan de haak

De Nederlander Pieter Weening stopt met koersen. Hij was zeventien jaar prof en won dertien koersen. Daarbij twee ritten in de Giro en eentje in de Tour. “Bijna twintig jaar heb ik het werk kunnen doen waarvan ik droomde en waarvan ik hield. Ik heb van elk jaar genoten en daar ben ik erg dankbaar voor. Maar de afgelopen weken zei ik tegen mezelf dat het genoeg was.”

Weening reed vorig seizoen bij Trek-Segafredo, dat hem op de valreep een contract aanbood. (bow)

Sunweb trekt Henri Vandenabeele aan

De Nederlands-Duitse wielerformatie Team Sunweb heeft onze landgenoot Henri Vandenabeele aangetrokken. De twintigjarige Vandenabeele komt komend seizoen over van de beloftenploeg van Lotto Soudal en zal ook bij Team Sunweb in zijn eerste jaar bij de beloften uitkomen, om vervolgens de overstap naar de WorldTour te maken, zo maakte het team vrijdag bekend.

De klimmer liet dit jaar mooie resultaten optekenen, met onder meer een tweede plaats in de eindstand van de Tour de l’Isard, nadat hij er de tweede etappe had gewonnen. Daar won hij ook de bergtrui. “Ik ben erg gelukkig dat ik bij Team Sunweb kan tekenen”, reageerde Vandenabeele in een mededeling van het team. “Hun opleidingsprogramma heeft immers een uitstekende reputatie. Ik wou graag nog een jaar bij de U23 rijden, alvorens de stap naar de profs te zetten, waarmee een droom in vervulling zal gaan. Gezien de omstandigheden had ik een goed jaar en het is de bedoeling daarop verder te bouwen.

Astana haalt zes nieuwkomers

Astana - Premier Tech heeft vrijdag de komst van zes renners bevestigd. Het zijn de Italianen Samuele Battistella (22), Andrea Piccolo (19) en Matteo Sobrero (23), de Zuid-Afrikaan Stefan de Bod (24), de Spaanse beloftenkampioen Javier Romo (21) en de Canadees Benjamin Perry (26).

Battistella, De Bod en Piccolo tekenden voor twee seizoenen, Romo voor drie en het duo Perry-Sobrero voor één.

Battistella, de U23-wereldkampioen van vorig jaar, komt net als Sobrero en De Bod over van NTT Pro Cycling. Perry verlaat Israël Cycling Academy.

BORA verlengt contract Laas

Goed nieuws ook voor Martin Laas. De Estse sprinter heeft zijn contract bij BORA-Hansgrohe verlengd met één jaar. Laas, 27 jaar, reed dit jaar met de Vuelta zijn eerste grote ronde.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.