430.000 euro voor nieuwe fietswegen in Gents havengebied

430.000 euro voor nieuwe fietswegen in Gents havengebied

Foto: VUM

Gent / Evergem -

De provincie Oost-Vlaanderen trekt 430.000 uit voor nieuwe fietsverbindingen in Evergem. “Zowel omwonenden als mensen die in de buurt werken, zullen zich op een comfortabele en veilige manier met de fiets kunnen verplaatsen in het havengebied.”

De fiets krijgt een prominentere plaats in het Gentse havengebied. Eerder werd al een fietsverbinding aangelegd tussen van de Doornzele Dries tot de Wulgestraat in Evergem.

Donderdag heeft de provincie Oost-Vlaanderen aangekondigd dat er ruim 430.000 euro wordt vrijgemaakt voor extra fietswegen. Het project maakt van de Wulgestraat een fietsstraat en maakt de fietsverbinding tussen de Varenbergstraat en de Hospitaaldreef in Evergem. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) is verantwoordelijk voor de werken.

“Met deze subsidie draagt de provincie haar steentje bij aan het verhaal van meer duurzame mobiliteit in het Gentse havengebied”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit. “Zowel omwonenden als mensen die in de buurt werken, zullen zich op een comfortabele, veilige en gezonde manier met de fiets kunnen verplaatsen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio