Voorbereidingen op werken aan Dampoort gaan van start: “Hinder op Koopvaardijlaan”

 

 ©  DVH

Gent -

In maart 2021 start de heraanleg van de Dampoort. De rotonde wordt dan heraangelegd voor de komst van de langverwachte Verapazbrug. Maandag beginnen daarvoor al nutswerken in de Koopvaardijlaan en op de Dendermondsesteenweg. Die zullen drie maanden duren, met vooral verkeershinder op de Koopvaardijlaan.

Bastiaan Fonteyn

De verkeerssituatie aan de drukke Dampoort moet de komende jaren grondig veranderen. De komst van de Verapazbrug haalt de stadsring weg van Dok-Noord en Dok-Zuid en verlegt die naar de Koopvaardijlaan. Daarom wordt vanaf maart een nieuw kruispunt gebouwd aan de Dampoort. De rijstroken worden herschikt en er komen verkeerslichten bij voor wie van of naar de Koopvaardijlaan rijdt. De Dampoort zal daardoor twee jaar een werf zijn.

Om klaar te zijn voor die werken, beginnen maandag al voorbereidingen. Het gaat om nutswerken in de Koopvaardijlaan en op de Dendermondsesteenweg. Ze zullen ongeveer drie maanden duren. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zal de impact op de Dendermondsesteenweg beperkt blijven, maar zal er wel hinder zijn op de Koopvaardijlaan.

Verkeer in twee richtingen moet mogelijk blijven, maar de fietspaden zullen ingenomen worden. Fietsers moeten omrijden via de Kleinddokkaai. De Lijnbussen zullen de Koopvaardijlaan blijven gebruiken.

 

 ©  Agentschap Wegen en Verkeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio