Van Eyck-tentoonstelling opnieuw gelauwerd: “Exhibition of the Year” volgens vermaard kunsttijdschrift

Van Eyck-tentoonstelling opnieuw gelauwerd: “Exhibition of the Year” volgens vermaard kunsttijdschrift

Foto: BELGA

Gent -

De Van Eyck-tentoonstelling in het MSK is door het Britse kunsttijdschrift Apollo uitgeroepen tot tentoonstelling van het jaar. Ze haalde het voor exhibities in het Louvre, National Gallery en Metropolitan Museum of Art.

Er komt maar geen einde aan het lof voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het MSK. Na onder meer The Guardian (5 sterren) en The New York Times (“once in a lifetime exhibition”) is het nu aan Apollo. Het toonaangevende Britse kunsttijdschrift beloonde de expo tijdens haar jaarlijkse Apollo Awards met de titel ‘Exhibition of the Year’. Het MSK liet zo tentoonstellingen in onder meer het Louvre in Parijs, de National Gallery in London en het Metropolitan Museum of Art in New York achter zich.

Van Eyck. Een optische revolutie was de grootse Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. De tentoonstelling was gepland van 1 februari tot en met 30 april 2020, maar moest vroegtijdig de deuren sluiten op 13 maart omwille van de wereldwijde coronacrisis. Tot aan de sluiting, halverwege de tentoonstelling, waren er al 270.909 tickets verkocht. 127.338 bezoekers kwamen tijdens die zes weken over de vloer.

“Deze bekroning is een kostbaar ereteken voor de Stad Gent, de curatoren, het voltallige museum(dream)team en de vele partners uit binnen- en buitenland. Ze herinnert ons aan een magische tentoonstelling, die in het geheugen van velen gegrift staat”, zegt Johan De Smet, Projectleider ‘Van Eyck. Een optische revolutie’.

Virtuele 360° tour: https://virtualtour.vaneyck2020.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio