Corona-testcentrum test opnieuw Gentenaars zonder symptomen

Corona-testcentrum test opnieuw Gentenaars zonder symptomen

Foto: Stad Gent

Gent -

Gentenaars zonder Covid-19-symptomen die een hoogrisicocontact hadden, kunnen vanaf maandag 23 november 2020 opnieuw getest worden. Dat gebeurt in het stedelijk testcentrum AZ Jan Palfijn.

In het stedelijk testcentrum AZ Jan Palfijn worden nu enkel mensen mét symptomen getest, maar dat verandert vanaf maandag 23 november. Ook mensen die geen symptomen hebben, maar door contactopsporing worden beschouwd als een hoogrisicocontact, zullen dan opnieuw getest worden. Ook wie terugkeert uit een rode zone en daar een verhoogd risico liep, moet zich laten testen. Dat geldt ook voor mensen die door een school- of bedrijfsarts werden gecontacteerd.

“We blijven snel bijsturen in Gent telkens de bovenlokale teststrategie verandert”, zegt Rudy Coddens, schepen van Gezondheid en Zorg. “We proberen het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor Gentenaars om zich te laten testen. Tegelijk trachten we huisartsen te ontlasten door het testen in testcentra. Zo bestrijden we samen het Covid-19-virus verder in Gent.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN