Tiger King-ster aangeklaagd voor dierenmishandeling

Tiger King-ster aangeklaagd voor dierenmishandeling

Jeff Lowe Foto: Netflix

Jeff Lowe, die te zien was in de populaire docureeks Tiger King, is aangeklaagd voor dierenmishandeling. De tijgerparkhouder zou zijn dieren in het ‘Greater Wynnewood Exotic Animal Park’, dat hij in 2016 overnam van de excentrieke Joe Exotic, verwaarlozen.

Jeff en zijn vrouw Lauren Lowe moesten hun park in de staat Oklahoma afgelopen zomer tijdelijk sluiten nadat bij een inspectie verwaarloosde dieren werden aangetroffen. De aanklagers beweren dat zij daarna illegaal verder gingen met het park door de dieren simpelweg naar een ander stuk land te vervoeren. Dat deden ze zonder de benodigde vergunningen. Er zou ook geen dierenarts in dienst zijn, en een aantal van de dieren zou bij een inspectie ondervoed en ziek zijn aangetroffen.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Tiger King’: Waanzin om je tanden in te zetten ****

Kadavers verbrand

De dieren van de Lowe zouden geen veilige kooien hebben, niet genoeg te eten krijgen en lijden aan aandoeningen die met de juiste zorg eenvoudig te voorkomen en genezen zijn. Dat zou een aantal dieren al fataal zijn geworden, waarna het echtpaar de kadavers van onder meer tijgers verbrand zou hebben.

Lowe beweert volgens TMZ dat de aantijgingen ongegrond zijn, omdat er al twee maanden niemand bij de dieren is geweest om zulke overtredingen te constateren. De aanklagers willen dat de dierentuin direct wordt gesloten, en dat Jeff en Lauren Lowe al hun dieren die onder bedreigde soorten vallen overdragen aan de autoriteiten.

Tiger King-ster aangeklaagd voor dierenmishandeling
Joe Exotic bij een van zijn tijgers. Het hoofdpersonage uit de Netflix-serie zit nu in de cel. Foto: AFP
Corrigeer

MEER NIEUWS