Team Nys gaat zelf coronatesten afnemen op weg naar veldritten

Team Nys gaat zelf coronatesten afnemen op weg naar veldritten

Foto: ISOSPORT

Vanaf de cross in Kortrijk, volgende week zaterdag, moet al wie op een Belgische veldrit fysiek aanwezig wil zijn een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Sven Nys wil zijn teamleden - vanaf renners tot en met de perschef - in de buurt van de locatie aan een sneltest onderwerpen en richt daarvoor zelf een ‘coronapost’ op.

“Vóór elke cross bouwen we op weg naar of in de buurt van de locatie van de bewuste wedstrijd binnen een afgesloten ruimte onze eigen ‘coronatestpost’ op”, legt teammanager Sven Nys uit bij Het Laatste Nieuws. “Elk lid van het team dat op de wedstrijd actief is, dus ook ploegleiders, verzorgers, mecaniciens en perschefs, zal er door ploegdokter Jan Mathieu aan een sneltest worden onderworpen. Een negatief resultaat keurt de persoon in kwestie goed voor de dienst, waarna hij of zij na ontvangst van een attestje probleemloos kan doorrijden naar de cross. Het testen gebeurt ‘in schuifjes’, waarbij een op voorhand vastgelegd tijdslot wordt gehanteerd. Bijvoorbeeld eerst de vrouwen en hun begeleiders, aansluitend de U23- en eliterenners.”

Het ‘testcentrum’ wordt in de buurt van het parcours opgesteld. “Dat garandeert een zo veilig en coronaproof mogelijk verloop”, aldus Nys. “Het financiële plaatje is weliswaar niet min. Het initiatief kost ons om en bij de 15.000 euro extra.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.