Belg (68) schiet ex-vrouw “per ongeluk” dood in Frankrijk en begraaft haar in bos

Belg (68) schiet ex-vrouw “per ongeluk” dood in Frankrijk en begraaft haar in bos

Het slachtoffer France Gérard Foto: RR

De Franse politie heeft in de buurt van het drielandenpunt met België, Frankrijk en Luxemburg een Belgische man (68) aangehouden voor lugubere feiten. Hij zou zijn ex France Gérard “per ongeluk” hebben neergeschoten met een pistool. Omdat hij panikeerde, begroef hij de mama van twee in het bos.

France Gérard - 55 jaar - woonde in Mont-Saint-Martin, net over de grens in Frankrijk. Ze werkte al jaren voor het OCMW in Arlon. Maar afgelopen maandag werd ze opgegeven als vermist.

Dinsdagnamiddag pakte de lokale politie haar ex-man op omdat ze vermoedden dat hij iets met haar verdwijning te maken had. Jarenlang leken France Gérard en Sylvain L. voor de buitenwereld een gelukkig koppel. Maar twee weken geleden maakte France een einde aan de relatie.

Sylvain moest vertrekken uit haar huis en verhuisde naar een caravan, in de bossen van Stockem, vlakbij Arlon. Dat viel hem zwaar. Op enkele dagen tijd evolueerde hij zo van “familieman” naar “marginaal”, zo meldden o.a. RTL en de krant La Meuse.

Geluidsdemper

Na een lange ondervraging gaf Sylvain toe dat hij maandag naar haar huis was gereden. France was niet thuis, dus wachtte hij in de garage. Daar vond hij een geladen pistool met een geluidsdemper.

Maar toen France thuiskwam en haar ex-man opmerkte met het wapen, sloeg ze op de vlucht. Sylvain volgde, maar zou volgens hem uitgegleden zijn in de garage. Daarbij loste hij “per ongeluk” een schot in haar rug, zo verklaart hij.

Hij panikeerde, draaide haar lichaam in een zeil en reed terug naar zijn bos. Daar begroef hij haar in een put, een paar honderd meter van zijn caravan.

Dochter en zoon

Gérard vreesde al langer voor haar leven. ’s Ochtends had ze haar dochter (14) afgezet op school. ’s Avonds zou ze haar komen ophalen, maar ze daagde nooit op. Tegen haar zoon had ze die ochtend gezegd, “als mij iets overkomt, zorg dan voor haar”.

De politie vond het stoffelijk overschot donderdag, op enkele meters afstand van de plaats die Sylvain zelf had aangegeven. De ex is aangehouden op verdenking van ontvoering en moord. Ook in 2003 werd hij veroordeeld voor geweld tegen een ex-vriendin.

Corrigeer

MEER NIEUWS