Bemoedigende prestatie van Sanne Cant (5de) in Merksplas: “Ik heb nooit gepanikeerd”

Bemoedigende prestatie van Sanne Cant (5de) in Merksplas: “Ik heb nooit gepanikeerd”

Sanne Cant. Foto: BELGA

Normaal stond afgelopen weekend haar lievelingscross Koksijde op het menu, maar het bestuur aan de Noordzee besliste al in september om de Duinencross te annuleren. Toch reed Sanne Cant huiswaarts met een goed gevoel. Met de vijfde plaats in Merksplas behaalde de Belgische kampioene van Iko - Crelan haar beste uitslag van het seizoen. “Het ging goed. Dit is mijn echte niveau. Vorige week in Leuven was het slecht omdat ik mijn rug blokkeerde tijdens de opwarming. Een oud zeer dat steeds vaker terug keert. Ik zal stilaan versleten zijn, zeker?”

LEES OOK. Lucinda Brand rijdt bijna foutloos naar dagzege SP-manche in Merksplas

Dankzij een goede trainingsweek inclusief versterkende oefeningen aan de rug bij de kinesist, lijkt Cant terug de oude. “Ik heb nooit gepanikeerd. De buitenwereld wel. Het enige wat ik kan doen, is antwoorden met de pedalen.”

Een bemoedigende prestatie voor Cant, maar een zege is nog een ander paar mouwen. De achterstand op winnares Lucinda Brandt bedroeg nog steeds 36 seconden. De renster van Telenet - Baloise pakte haar derde seizoenszege, omdat Denis Betsema haar start miste en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado last had van de knie en zo veel technische fouten maakte.

De Nederlandse dominantie blijft Cant nekken, maar mogelijk zit er zaterdag in Kortrijk een eerste podiumplek in. “Het eerste dubbel weekend van het seizoen. Door de verplaatsing naar Tabor, zullen sommige dames misschien Kortrijk overslaan. De vliegtuigcharter van Golazo naar Tsjechië gaat blijkbaar niet door omdat er weinig gegadigden zijn en de speciale dure charter van de mannen zit al vol. Wij gaan dus met de auto.”
Van Kortrijk is het 1.013 kilometer rijden naar Tabor. “Tien uur rijden”, weet Cant. “Allicht zullen we zaterdag rijden tot in Pilzen om dan zondagvoormiddag de laatste tweehonderd kilometer af te leggen. “Met welke benen je dan uit de auto stapt, weet ik wel niet.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.