KOERSNIEUWS. Jumbo-Visma “optimistisch” over contractverlenging Wout van Aert, Nizzolo blijft Qhubeka Assos trouw

KOERSNIEUWS. Jumbo-Visma “optimistisch” over contractverlenging Wout van Aert, Nizzolo blijft Qhubeka Assos trouw

Foto: Photo News

Koersen wordt momenteel niet meer gedaan, maar nieuws is er elke dag opnieuw. Wij verzamelen voor u de meest markante berichten.

Laatste update: 14u40

Jumbo-Visma: “Optimistisch over verlenging Van Aert”

Na de Ronde van Vlaanderen verkondigde Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo-Visma, dat hij nog deze herfst het contract van zijn klassieke kopman Wout van Aert, dat eind 2021 afloopt, wil openbreken en daarvoor om extra fondsen bij de sponsors ging vragen.

Intussen zijn we vier weken tot het einde van de herfst. “Dat klopt. Ik heb nog tot 21 december tijd”, grinnikt Zeeman. “Ik kan enkel zeggen dat wij en vooral onze algemeen directeur Richard hier volop mee bezig. Ik ben zeer optimistisch dat het zal lukken.” Het management van Van Aert bevestigt dat er onlangs al gesproken is met het management van Jumbo-Visma, maar dat het nog verkennende gesprekken betreft.

Wout van Aert zelf liet drie weken geleden optekenen dat hij en de ploeg op dezelfde golflengte zitten. “Ik heb dit jaar mijn beste niveau gehaald, mede omdat ik van deze ploeg deel uitmaak. Het is een omgeving waarin ik me thuis voel en waarin ik op mijn best presteer.” (bvc)

Europees kampioen Nizzolo kiest voor Qhubeka Assos

Goed nieuws voor Qhubeka Assos. Het team weet pas sinds vorige week dat het ook volgend jaar in het peloton te zien zal zijn maar met Giacomo Nizzolo hebben ze toch een sterkhouder langer aan zich weten te binden. Nizzolo won dit jaar onder anderen het Europees kampioenschap in Plouay en werd tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne. Nizzolo verlengde zijn contract tot eind 2021. Hij blijft dus ploegmaat van Victor Campenaerts.

Willems vindt onderdak bij Alpecin-Fenix

Opnieuw een Belg uit de koerswereld die ondanks een aflopend contract werkzekerheid heeft gevonden voor 2021. Ploegleider Frederik Willems (41) zal volgend seizoen achter het stuur van de volgwagen van Alpecin-Fenix zitten. De overgang is nog niet officieel, maar wordt eerstdaags afgerond. Willems is sinds 2015 actief als ploegleider bij Lotto-Soudal, maar kan daar niet aanblijven wegens besparingen. Het voltijdse contract van Willems wordt in 2021 vervangen door Nikolas Maes, die 60 werkdagen aan de slag gaat als ploegleider.

Willems geldt als een veelbelovende ploegleider met veel ervaring en parcourskennis in de Vlaamse kasseiklassiekers. Door zijn rennersverleden bij Liquigas is hij ook thuis in het Italiaanse koersmilieu. Bij Alpecin-Fenix zal hij fungeren onder de vleugels van sportief manager Christoph . (bvc)

KOERSNIEUWS. Jumbo-Visma “optimistisch” over contractverlenging Wout van Aert, Nizzolo blijft Qhubeka Assos trouw
Foto: BELGA

Contractverlengingen bij Astana - Premier Tech

De Spaanse kampioen Luis Leon Sanchez zal ook in 2021 de kleuren van Astana - Premier Tech verdedigen. Het Kazachse WorldTourteam kondigde maandag zijn contractverlenging aan, samen met die van nog zes andere renners. Luis Leon Sanchez (36) rijdt sinds 2015 voor Astana. Op zijn rijkgevulde erelijst staan onder meer twee keer de Clasica San Sebastian (2010, 2012), vier ritten en de eindzege in Parijs-Nice (2009), de Tour Down Under (2005), vier etappes in de Tour en goud op de Europese Spelen in Bakoe (2015). In augustus werd hij voor het eerst Spaans kampioen op de weg. Gorka Izagirre eindigde toen als tweede. Ook hij verlengt bij Astana, net als zijn broer Ion (eeder deze maand ritwinnaar in de Vuelta). Verder zetten ook de Italianen Manuele Boaro en Davide Martinelli, de Colombiaan Rodrigo Contreras en de Deen Jonas Gregaard hun krabbel onder een nieuw contract. (belga)

Italianen voor Eolo - Kometa Cycling Team

Het procontinentale Eolo - Kometa Cycling Team - project van Alberto Contador en Ivan Basso - heeft zich versterkt met de Italianen Davide Bais en Mattia Frapporti. (gvdl)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.