De nood aan liefde is groter dan ooit, en dat merkten ze ook bij ‘First dates’

De nood aan liefde is groter dan ooit, en dat merkten ze ook bij ‘First dates’

Gastheer Patrick: daten in coronatijden is niet evident. Foto: VRT

Mondmaskers of niet, de nood aan liefde is groter dan ooit. Dat hebben ze gemerkt bij First dates, waar ze voor het nieuwe seizoen een derde meer date-grage singles noteerden dan vorige keer.

Van geluk gesproken: de opnamen van de nieuwe reeks First dates stonden gepland voor augustus en toen waren de restaurants nog open. Mondmaskers waren op dat moment wel nog altijd een noodzaak en ook de bubbel van vijf moest worden gerespecteerd. Daarin moesten de singles die aanschoven voor het driegangenmenu dan ook meteen hun blind date opnemen. Geen punt, want gastheer Patrick Verhoeven stelde vanachter zijn baard en mondmasker vast dat veel vrijgezellen snakten naar contact na de lockdown van de eerste coronagolf.

“Sommigen vertelden dat ze er letterlijk wekenlang alleen voor stonden. Het is sowieso niet evident om de juiste partner te vinden, laat staan tijdens een periode waarin contacten worden beperkt en daten amper mogelijk is. Veel singles hoopten echt om bij First dates de juiste partner te vinden en grepen die date met beide handen aan als een kans op ware liefde.”

Dat beloven spannende tafelgesprekken te worden, eenmaal de maskers – letterlijk én figuurlijk – afvallen. Aan afwisseling tussen aperitief en dessert alvast geen gebrek. De jongste single is pas 18, de oudste heeft met 85 lentes Abraham al gezien. Er komen een travestie en een bobsleepilote langs, een voormalige Milk Inc-zangeres hoopt op een soulmate, net als een plussize-model.

In totaal goed voor zo’n 70 kersverse eerste afspraakjes waaraan opvallend vaak een positief staartje zit.

‘First dates’, Eén, 21.30 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS