Vrouw om het leven gekomen bij woningbrand in Oudsbergen

Vrouw om het leven gekomen bij woningbrand in Oudsbergen

Themabeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Oudsbergen -

Bij een woningbrand in Wijshagen (Oudsbergen) is in de nacht van zondag op maandag een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) van Oudsbergen maandagochtend bevestigd. De brand in het huis werd kort voor 1 uur opgemerkt. Bij aankomst van het brandweerkorps van Bree sloegen de vlammen al door het dak.

Tijdens de bluswerken ontdekten de hulpdiensten het lichaam van de 60-jarige bewoonster. Het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht. Mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie, een branddeskundige en een forensisch team werden aangesteld om de feiten te onderzoeken.

“Deze diensten hebben de nodige onderzoeksdaden gesteld om snel tot een uitsluitsel te komen. Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat het naar alle waarschijnlijkheid om een accidentele brand gaat. Er is geen sprake van kwaad opzet of brandstichting”, zegt persmagistraat Bruno Coppin van het parket van Limburg maandag.

Buren werden wakker van het lawaai van de brand. Onmiddellijk werden de hulpdiensten verwittigd. Het korps van Bree was snel ter plaatse en kreeg versterking van de korpsen van Genk en Houthalen-Helchteren. De hulpdiensten waren ook verwittigd van de mogelijke aanwezigheid van een persoon in het huis. Dat bleek het geval. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. De vrouw was sinds 2016 weduwe. Ze verbleef alleen in de woning in Wijshagen. Haar dochter woont in Brussel.

Corrigeer

MEER NIEUWS