Mode

Nieuwe en peperdure sneaker van Balenciaga kun je niet eens dragen

Nieuwe en peperdure sneaker van Balenciaga kun je niet eens dragen

Foto: Balenciaga

Balenciaga bracht de voorbije jaren de ene opvallende sneaker na de andere uit die de kassa deed rinkelen, maar het nieuwste exemplaar doet wel even de wenkbrauwen fronsen. De Track 2 hebben ze nu namelijk uitgebracht als sculptuur. Lees, je kunt ze niet dragen. Maar je betaalt er wel een stevige duit voor.

Creatief directeur Demna Gvasalia zette de voorbije jaren Balenciaga opnieuw op de modekaart. Dat had het Spaans-Franse modehuis onder meer te danken aan enkele succesvolle sneakermodellen die massaal door fashionista’s en influencers werden gedragen. Denk maar aan de Speed, ook wel bekend als de sneakersok, en de Triple S. Wordt de nieuwste telg, de Track Sculpture, een even groot succes? Zo’n vaart lijkt het niet te gaan lopen.

De zilveren sneaker is niet enkel peperduur - er hangt een prijskaartje aan van 4.900 euro - de schoen is ook opgebouwd uit zestien panelen in messing, een legering van koper en zink dus. Niet alleen weegt de sneaker met zijn 2,5 kilogram veel, erin bewegen is ook al geen sinecure, want de onderdelen zijn aan elkaar gelast. Het is dus helemaal geen sneaker die bedoeld is om echt te dragen, eerder eentje om op de schouw te zetten als kunstwerk.

De sculptuur is dan ook de eerste uitgave van een nieuwe lijn van Balenciaga die volledig rond gelimiteerde objecten draait. Van de Track Sculpture zijn er wereldwijd twintig exemplaren beschikbaar, maar de schoen lijkt voorlopig wel nog niet uitverkocht te zijn.

Nieuwe en peperdure sneaker van Balenciaga kun je niet eens dragen
Foto: Balenciaga
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees