Vier Gentse restaurants zijn voor het eerst opgenomen in de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau. Een van hen, Rizoom aan de Nieuwewandeling, won ook de ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar.
De 18de Gault&Millau Gids werd maandag virtueel voorgesteld. De anonieme inspecteurs hebben het afgelopen jaar in heel België meer dan 1270 restaurants gerecenseerd, waaronder 34 Gentse. Vrijmoed en Restaurant Horseele krijgen opnieuw 17 op 20 en blijven zo de best gequoteerde zaken van onze stad.
Dat wil niet zeggen dat er niets is veranderd. Vier Gentse restaurants zijn voor het eerst opgenomen in de Gault&Millau: Nonam (13,5/20) aan de Sluizekenkaai, Rizoom (13,5/20) aan de Nieuwewandeling, Lys d’Or (13/20) op de Charles de Kerchovelaan en Lof (12/20) in de Hoogstraat. Rizoom is bovendien een van de drie winnaars in de categorie ‘prijs & plezierverhouding’ van het jaar.
Vallen nog op: Il Mezziogiorno aan het Baudelopark. Dat Italiaanse restaurant is gestegen van 12/20 naar 13/20. Nabij Gent staat restaurant Coboo, gelegen langs de Dendermondesteenweg in Destelbergen, voor het eerst in de gids (12/20).
Een volledig overzicht vind je hier: Gault&Millau 2020


