Velo d’Or geeft namen genomineerden vrij: twee Belgen bij de kanshebbers

Velo d’Or geeft namen genomineerden vrij: twee Belgen bij de kanshebbers

De namen van de genomineerden voor de prestigieuze Velo d’Or zijn bekendgemaakt. Onder hen ook twee landgenoten: Wout van Aert en Remco Evenepoel. De Vélo d’Or is een beetje voor wielrenners wat de Ballon d’Or voor voetballers is en wordt uitgereikt door Vélo Magazine, een fietstijdschrift uit de groep van Amaury Sport Organisation, dat o.a. de Tour organiseert. Uiteindelijk zijn het wielerjournalisten die stemmen, maar voor België hoort daar geen Vlaamse stemmer bij. De winnaar wordt begin december bekendgemaakt.

Anna van der Breggen en Pauline Ferrand-Prevot zijn de enige twee vrouwen op de lijst. Vorig jaar won Julian Alaphilippe de Trofee. Sinds deze verkiezing in 1992 voor het eerst werd georganiseerd, mocht al drie keer een landgenoot de trofee in ontvangst nemen: Johan Museeuw in 1996, Tom Boonen in 2005 en Philippe Gilbert in 2011. Straks Van Aert of Evenepoel? Zij zijn niet toevallig de twee favorieten voor de Flandrien, de jaarlijkse wielertrofee van deze krant.

De vijftien genomineerden

Julian Alaphilippe, Sam Bennett, Remco Evenepoel, Caleb Ewan, Pauline Ferrand-Prevot, Jakob Fuglsang, Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Marc Hirschi, Daniel Felipe Martinez, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Wout van Aert, Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.