Denemarken organiseert EK handbal in sneltempo alleen

Denemarken organiseert EK handbal in sneltempo alleen

Foto: BELGAIMAGE

Het EK handbal voor vrouwen zal van 3 tot en met 20 december integraal in Denemarken plaatsvinden. Dat heeft de Deense handbalfederatie (DHF) maandag bevestigd.

Oorspronkelijk zou het EK plaatsvinden in Noorwegen en Denemarken. Noorwegen trok zich vorige week echter terug op vraag van de gezondheidsautoriteiten en de Noorse politiek vanwege de coronapandemie. De Europese handbalfederatie (EHF) sprak vervolgens haar hoop uit om het hele toernooi te verplaatsen naar Denemarken, in afwachting van officiële instemming van de Deense regering. De DHF laat nu via voorzitter Per Bertelsen weten klaar te zijn om het toernooi alleen te organiseren, ook al is de tijdsdruk groot.

“Normaal duurt het maanden tot jaren om een EK-organisatie op poten te zetten, maar we zijn erin geslaagd om oplossingen te vinden zodat we de eindfase volledig op Deense bodem kunnen laten plaatsvinden”, klinkt het.

De EK-wedstrijden zullen plaatsvinden in Jutland, in het westen van het land. Speelsteden zijn Kolding en Herning. De Belgische vrouwen nemen niet deel aan de EK-eindronde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.