Winnaars (virtuele) Gentse Zesdaagse zijn bekend: “De benen voelen nog fris aan”

Winnaars (virtuele) Gentse Zesdaagse zijn bekend: “De benen voelen nog fris aan”

Foto: IF

Gent / Diest -

Door de coronamaatregelen moest de Lotto Zesdaagse virtueel doorgaan. Sinds maandag zijn de winnaars bekend en bij de gemengde teams wonnen sportfanaten Katrien (32) en Dimi (30) uit Diest. “De Gentse Zesdaagse is voor ons nog specialer dan de Ronde van Vlaanderen.”

Een dag na hun klinkende overwinning in de Virtuele Lotto Zesdaagse ogen Katrien Strauven (32) en Dimi Vandenwyngaerden (30) nog heel goed. “De benen voelen ook nog fris aan en ik krijg al zin om opnieuw op mijn fiets te kruipen”, zegt Dimi.

Samen met zijn partner Katrien maalde hij de voorbije zes dagen 2040,39 kilometers of omgezet 12242 rondjes op het Gentse Kuipke. Met die afstand kroonden ze zich tot de Baloise keizer en keizerin.

“We doen samen aan granfondo’s en houden wel van een sportieve uitdaging”, zegt Katrien. “Ik ben diëtiste en Dimi werkt in een fitness. Sport en vooral wielrennen heeft een belangrijke rol in ons leven.”

Competitief koppel

Dimi en Katrien hadden niet echt een plan vooraleer ze begonnen aan deze uitdaging. “We gingen iedere dag wat kilometers afleggen en zo zouden we zien waar we uitkwamen”, zegt Dimi. Maar op vrijdag pleegden ze een coup. Ze zaten heel de dag op de fiets en gingen zo aan de leiding.

“We fietsten op Zwift om zo op een economische manier zo veel mogelijk kilometers af te leggen. Zaterdagavond stonden we nog altijd op kop en daarom hebben we zondag alles op alles gezet om de overwinning binnen te halen. We zijn redelijk competitief”, zegt Katrien al lachend.

Katrien en Dimi winnen nu tickets voor de Lotto Zesdaagse van volgend jaar. Een mooi geschenk want al jaar en dag zijn ze fervente bezoekers. “De sfeer in het Kuipke kan je met niets vergelijken. De Gentse zesdaagse is voor ons nog specialer dan de Ronde van Vlaanderen.”

Winnaars (virtuele) Gentse Zesdaagse zijn bekend: “De benen voelen nog fris aan”
Foto: IF
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio