Michael Verschueren koopt aandelen van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck over: “Iemand die de club goed kent en altijd betrokken is gebleven”

Michael Verschueren koopt aandelen van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck over: “Iemand die de club goed kent en altijd betrokken is gebleven”

Foto: Photo News

De minderheidsaandeelhouders van Anderlecht reorganiseren. Ze hebben 26 procent van de aandelen en Michael Verschueren, de gewezen sportief directeur van de club, koopt de aandelen van gewezen CEO Jo Van Biesbroeck en van Alexandre Van Damme, de grote baas van AB InBev en beschouwd als de rijkste man van België.

Van Damme was jarenlang aandeelhouder, maar woont in Zwitserland en heeft geen binding met het huidige bestuur van Anderlecht. Hij verlaat definitief de club. Op deze manier verwerft Michael Verschueren 11 procent van de aandelen waardoor hij meer kan wegen op de raad van bestuur. Zo kan hij een grotere inbreng hebben in de herstructurering van de club die nodig is om uit het woelige financiële woelwater te geraken.

Er is evenwel nog altijd geen akkoord over de kapitaalsverhoging tussen meerderheidsaandeelhouder Marc Coucke en de minderheidsaandeelhouders Michael Verschueren, Etienne Davignon, Johan Beerlandt (Besix) en de dochters van Roger Vanden Stock, die allemaal samen 26 procent van de aandelen bezitten. Met minder mensen rond de tafel is er mogelijk wel makkelijker een oplossing te vinden.

“Nauwe contacten met Europese niveau blijven zo gegarandeerd”

“Met Michael Verschueren, die een belangrijkere rol zal opnemen bij de aandeelhouders, hebben we iemand die de club bijzonder goed kent en altijd nauw betrokken is gebleven bij haar activiteiten”, reageert Anderlecht bij monde van voorzitter Wouter Vandenhaute en CEO Karel Van Eetvelt. “Dat zal ons versterken in de uitdaging om snel weer aansluiting te vinden bij de sportieve top in voetballend België en bij de gezondmaking van de club. Ook de nauwe contacten met het Europese niveau blijven zo gegarandeerd.”

Michael Verschueren: “Ik geloof in het nieuwe management van RSC Anderlecht, dat uitstekend werk levert. Vanuit mijn rol binnen de European Club Association wil ik mee werken aan de hervorming van het Europese voetballandschap en erover waken dat clubs als Anderlecht daarin voldoende groeikansen kunnen krijgen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen