KOERSNIEUWS. Miguel Angel Lopez officieel naar Movistar, Claeys tekent bij Qhubeka-ASSOS

KOERSNIEUWS. Miguel Angel Lopez officieel naar Movistar, Claeys tekent bij Qhubeka-ASSOS

Foto: Photo News

Winterstop voor het peloton maar het nieuws staat niet stil. Wij verzamelen de meest recente ontwikkelingen hier voor u.

Laatste update: 13u39

Miguel Angel Lopez naar Movistar

Grote transfer voor Movistar. Het Spaanse team maakte de komst bekend van Miguel Angel Lopez, de Colombiaanse klassementsrenner van Astana. Lopez won dit jaar de Touretappe met aankomst op de Col de la Loze en werd in Parijs als nummer zes van het eindklassement afgevlagd. De 26-jarige Colombiaan reed maar liefst zes seizoenen voor het team van Alexander Vinokourov. (bow)

Dimitri Claeys vindt onderdak bij Qhubeka - ASSOS

Het Zuid-Afrikaans/Zwitserse Qhubeka - ASSOS, opvolger van NTT Cycling Team, blijft zich roeren op de transfermarkt. Zo hebben zij voor volgend seizoen onze landgenoot Dimitri Claeys vastgelegd, voor wie bij Cofidis geen plaats meer was. Ook Kilian Frankiny (FdJeux) en Simon Clarke (EF) zetten de stap naar het team van Victor Campenaerts. (bvc)

Grote interesse voor Fabio Aru

Ondanks een tegenvallend seizoen is er heel wat interesse voor de Italiaan Fabio Aru. Volgens Italiaanse media ligt Bardiani CSF Faizanè in pole position maar ook Qhubeka - ASSOS, Vini Zabu en Gazprom zouden belangstelling tonen voor de 30-jarige ex-winnaar van de Vuelta. (gvdl)

Sébastien Demarbaix wordt ploegleider bij Bingoal - Wallonie Bruxelles

Voormalig profrenner Sébastien Demarbaix gaat aan de slag als sportdirecteur bij Bingoal-Wallonie Bruxelles. Dat maakte de procontinentale wielerploeg dinsdag bekend. De 46-jarige Waal verdiende als renner zijn strepen bij Lotto en AG2R. Sinds 2013 was hij sportdirecteur bij Circus-Wanty Gobert. Bij Bingoal-Wallonie Bruxelles gaat Demarbaix samenwerken met onder meer Jelle Vanendert, Timothy Dupont en Sean De Bie. Hij vindt er ook ex-Lottoploegmaats Christophe Detilloux en Jean-Denis Vandenbroucke terug. (Belga)

Lars Boom wordt ploegleider van Lotte Kopecky bij Liv Racing

De Nederlandse oud-renner Lars Boom wordt de ploegleider van het vrouwenteam Liv Racing. Hij krijgt er onder meer Belgisch kampioene Lotto Kopecky onder zijn hoede. Boom werd afgelopen zomer al aangesteld als prestatiemanager bij CCC-Liv, waar Marianne Vos dit jaar nog het boegbeeld was. De Nederlandse vedette vertrekt naar de nieuwe ploeg Jumbo-Visma. Boom neemt bij het WorldTourteam met Poolse licentie de plaats in van landgenoot en ex-sprinter Jeroen Blijlevens. Met Valerie Demy heeft het team nog een tweede Belgische in de rangen. (Belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.