Vermiste jongen (7) na 52 dagen door politie bevrijd uit kelder van vermeende pedofiel

Een zevenjarig jongetje dat sinds september vermist was in Rusland, blijkt meer dan vijftig dagen lang in een bunker opgesloten te hebben gezeten door een vermeende pedofiel. Het kind werd na een grote zoektocht bevrijd door speciale eenheden van de politie.

Het kind uit het dorpje Gorki verdween in september spoorloos, tot radeloosheid van de ouders. Hij was onderweg naar huis toen hij ontvoerd werd door de 26-jarige Dmitry Kopylov, blijkt nu. De man wordt ervan beschuldigd het kind seksueel te hebben misbruikt en wekenlang te hebben opgesloten in een kelder. Van die ruimte zijn schokkende beelden naar buiten gebracht door de Russische politie. Er staat enkel een bed in de grijze, kale ruimte.

Vermiste jongen (7) na 52 dagen door politie bevrijd uit kelder van vermeende pedofiel
Foto: Politie Rusland - sociale media

Op basis van een tip via de internationale opsporingsorganisatie Interpol werden de verdachte en het kind gevonden. Op het moment dat de veiligheidsdiensten binnenvielen, zat het jongetje op schoot bij de man. De special forces sloegen een raam in om binnen te komen. Het jongetje zou heel blij zijn geweest tijdens de inval, en later in tranen zijn uitgebarsten. Hij zei nog wel tegen zijn zwaarbewapende redders dat ze “het raam niet kapot hadden moeten maken”.

Het kind is herenigd met zijn dolblije ouders. Op beelden is te zien dat ze hem heftig geëmotioneerd knuffelen. Duizenden agenten, vrijwilligers en anderen zochten de afgelopen tijd mee naar de jongen. Hij krijgt psychologische hulp om alles te verwerken. “Hij was blij om zijn moeder te zien. We zijn overstelpt met emoties. Eindelijk is hij gevonden”, zegt de vader volgens The Daily Mail.

Kopylov, naar verluidt een computernerd, is de zoon van een elektricien en een kinderoppas. Zijn beide ouders zijn er niet meer.

Corrigeer

MEER NIEUWS