Meer dan 3.000 plaatsen voor Brusselse daklozen om winter door te komen

Meer dan 3.000 plaatsen voor Brusselse daklozen om winter door te komen

Themabeeld Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse daklozen kunnen deze winter rekenen op 3.224 plaatsen, waaronder 200 plaatsen om vermoedelijke of bevestigde coronagevallen te isoleren. Bruss’help, de regionale coördinator van de daklozenopvang, versterkt ook de dagcentra.

Tot de meer dan 3.000 plaatsen die Bruss’help in de winter van 2020-2021 voorziet voor daklozenopvang, behoren ook de bedden in door het gewest opgevorderde hotels, plaatsen in noodcentra en de plaatsen om besmette personen te isoleren. De 200 plaatsen waar COVID-19-gevallen onder daklozen geïsoleerd worden, zijn sinds 15 november ingericht op de sites die worden gecoördineerd door het Rode Kruis en door Dokters van de Wereld. Sinds november werd er ook een Outbreak Support Team aangesteld met als missie om COVID-uitbraken te voorkomen binnen de collectieven van daklozen en transitmigranten.

De dagcentra worden deze winter versterkt met een uitbreiding van de openingsuren. Sommige centra zijn zelfs 7 dagen op 7 open, terwijl er in Brussel en Schaarbeek extra centra komen waar de daklozen zich kunnen verwarmen en eten krijgen.

Tot slot creëerde Bruss’help nog 123 nieuwe plaatsen voor duurzame huisvesting in het kader van re-integratieprojecten. De daklozen krijgen hier psychosociale begeleiding.

Dokters van de Wereld pleit dinsdag wel dat de voorziene 3.224 plaatsen voor daklozen nog niet volstaan en vraagt 800 bijkomende plaatsen. Volgens de laatste volkstelling in 2018 leven er in Brussel liefst 4.000 daklozen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio